У Бердичеві дільничний офіцер поліції викрив цвинтарних вандалів

У Бердичеві дільничний офіцер поліції викрив цвинтарних вандалів

Трьох раніше судимих чоловіків із щойно викраденими частинами огорожі з кладовища затримав офіцер превенції Бердичівського відділу поліції на своїй дільниці під час проведення профілактичних заходів.

Вандалів перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень у райцентрі, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

– Того дня я проводив профілактичну роботу з підобліковими особами на своїй дільниці. На вулиці помітив трьох чоловіків, які несли важку ношу: з мішка стирчав метал і пилка. Ця обставина та й характерний вигляд самої трійці викликали підозру. Тож я зупинив незнайомців для перевірки, - розповів дільничний офіцер Бердичівського відділу поліції Леонід Мовчан.

Як виявилося згодом, професійне чуття поліцейського не підвело. Зупинені чоловіки виявилися раніше судимими місцевими жителями віком від 45-ти до 53-х років. Правоохоронцеві вони продемонстрували вміст мішка, в якому знаходилися розрізані металеві конструкції, і навіть спробували пояснити їх походження.

Відео дня

Однак, заплутавшись у своїх же словах, зізналися, що волочуть ношу з місцевого кладовища, де металеві конструкції донедавна слугували огорожею навколо чиїхось могил. А зрізали вони її для того, щоб на виручені за метал кошти придбати випивку.

На місце події дільничний офіцер викликав слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували усі відомості та вилучили здобич затриманих.

У рамках розпочатого за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) ККУ  з’ясовуються усі обставини та чоловіків перевіряють на причетність до інших правопорушень, зареєстрованих у райцентрі.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up