У Бердичеві чоловік намагався відкупитися від поліцейських

У Бердичеві чоловік намагався відкупитися від поліцейських

За уникнення адміністративної відповідальності пасажир маловантажного фургона запропонував хабар інспекторам сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу. Пропозицію неправомірної вигоди належно задокументували. Тож тепер чоловікові загрожує кримінальна відповідальність.

18 травня на одній з вулиць м. Бердичева патрульні зупинили вантажівку за порушення Правил дорожнього руху – на автомобілі був відсутній передній номерний знак.

При спілкуванні з водієм з’ясувалось, що у нього відсутні реєстраційні документи та страховий поліс на транспортний засіб. Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, пасажир автомобіля  спробував відкупитися 1000 гривень. Як згодом як з’ясувалось, 41-річний чоловік і мав керувати вантажівкою, але з суб’єктивних причин передав кермування іншій особі.

Відео дня

Спробу давання хабаря належним чином задокументували працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події. Гроші вилучені.

Відтак за вказаним фактом  слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. За такі дії визначено покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.

Окрім того, відносно 37-річного водія, жителя Чуднівщини, складені матеріали за порушення адміністративного законодавства в частині керування транспортним засобом без реєстраційних документів та страхового поліса (ч. 1 ст. 126 КУпАП), експлуатації неперереєстрованого в Україні в установленому порядку транспортного засобу (ч. 6 ст. 121 КУпАП), порушень правил користування ременями безпеки (ч. 5 ст. 121 КУпАП), а також за не ввімкнену аварійно-світлову сигналізацію на вимушену зупинку поліцейського (ч. 2 ст. 122 КУпАП).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up