У 2021 за матеріалами ювенальних поліцейських анульовано 12 ліцензій на продаж алкоголю і тютюну у закладах Житомирщини

У 2021 за матеріалами ювенальних поліцейських анульовано 12 ліцензій на продаж алкоголю і тютюну у закладах Житомирщини

За неповний місяць 2022 року у різних громадах області поліцейські ювенальної превенції в ході рейдової роботи виявили та задокументували 8 таких правопорушень.

Тож правоохоронці нагадують продавцям магазинів про заборону реалізації алкогольних і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

На Житомирщині триває профілактична робота поліцейських щодо попередження та припинення випадків, пов’язаних із порушеннями антиалкогольного законодавства. Зокрема, у громадах області ювенальні поліцейські у рамках превентивних заходів нагадують працівникам торговельних закладів про визначені обмеження щодо продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім і роз’яснюють відповідальність за такі правопорушення.

Відео дня

Станом на 25 січня працівники підрозділів ювенальної превенції вже задокументували 8 таких адміністративних порушень. Ці факти зареєстровані у громадах Житомирського району – 4 (у місті Житомирі - 2), Новоград-Волинського – 2, Бердичівського та Коростенського районів – по 1.

Серед іншого, у січні ювенальні поліцейські склали 27 адміністративних матеріалів відносно дорослих осіб за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст. 180) КУпАП.

– Минулого року в області ми зафіксували майже сотню випадків продажу дітям слабоалкогольних/алкогольних напоїв і цигарок. Усі матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, за рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, накладено штрафні санкції загалом у розмірі понад 170 тисяч гривень. Водночас органи Державної податкової служби за результатами розгляду відповідних матеріалів визначили суми штрафів і для власників торговельних закладів – загалом більш як 101 тисяча гривень. Також у 2021 році за такі правопорушення анульовано 12 ліцензій на торгівлю алкоголем і тютюном, - розповіла начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Окрім того, під час профілактичних відпрацювань у населених пунктах, у тому числі поблизу навчальних закладів обласного центру, поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з молоддю. Учням і студентам нагадують про правила поведінки, наголошують на відповідальності за вживання алкоголю або появу у нетверезому стані у громадських місцях, а також за куріння – у невстановлених. Також роз’яснюють необхідність дотримання визначених карантинних обмежень.

Правоохоронці закликають дорослих бути відповідальними у вихованні дітей і ставленні до їх здоров’я і безпеки. Будьте прикладом для молоді: не порушуйте і не сприяйте вчиненню протиправних діянь дітьми і підлітками.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up