Три крадіжки з приватних будинків за два дні - поліція застерігає власників подбати про майно

Три крадіжки з приватних будинків за два дні - поліція застерігає власників подбати про майно

Як розповіли у Житомирському районному управлінні поліції, упродовж двох днів поліцейські викрили трьох чоловіків у причетності до крадіжок з осель в обласному центрі, Коростишівській та Чуднівській громадах.

У липні до Житомирського районного управління поліції звернувся житомирянин із повідомленням про крадіжку з будинку. Чоловік розповів, що повернувшись увечері додому, виявив пошкоджені двері та відсутність вартісних ґаджетів і грошей.

Житомирські оперативники провели низку розшукових заходів та встановили причетного до цього діяння. Ним виявився 37-річний містянин, знайомий дочки господаря.  Чоловік, знаючи, що у денний час власники оселі на роботі, пошкодив вхідні двері до будинку та забрав з кімнат цінне майно. Частину викраденого він встиг продати, а мобільні телефони правоохоронці вилучили у нього в помешканні під час проведення слідчих дій.

Дільничні офіцери відділення поліції №5 викрили 25-річного жителя Чуднівської громади у крадіжці мобільних телефонів та тюнера з будинку 48-річного жителя села Тютюнників. Чоловік скористався відсутністю господаря і, розбивши шибку, проник до оселі, звідки і забрав чуже майно. Правоохоронці з’ясували, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за подібні діяння. Нині викрадене  у чоловіка вилучене, а сам він пояснює мотиви своїх вчинків слідчим.

Відео дня

Подібним способом заволодів майном 20-річної житомирянки і житель Волицької громади. 23-річний молодик проник до дачного будинку у селі Степку, пошкодивши вікно, і забрав звідти цінні речі. Дільничні офіцери відділу поліції №2 встановили та розшукали причетного за місцем його проживання.

Нині в усіх випадках тривають досудові розслідування. Попередня кваліфікація – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Правоохоронці нагадують, що зважаючи на вчинення злочину в умовах воєнного стану, винним особам  може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Також поліцейські закликають власників приватних садиб подбати про збереження майна:
-    встановіть надійну сигналізацію або скористайтеся послугами працівників охоронних агенцій;
-    система відеоспостереження не лише допоможе у встановленні особи, яка вчинила неправомірні дії, а й може попередити злочинні наміри;
-    не довіряйте нікому відомостей про місця сховку цінних речей;
-    заґратовані вікна дачних будинків є додатковим бар’єром, що ускладнює потрапляння до оселі сторонніх осіб.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up