Товариство з Бердичева сплатить понад пів мільйона гривень за скид неочищених стоків у р. Гнилоп’ять

Товариство з Бердичева сплатить понад пів мільйона гривень за скид неочищених стоків у р. Гнилоп’ять

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов Бердичівської окружної прокуратури про стягнення з товариства шкоди, заподіяної довкіллю скидами зворотних вод у річку.

Як повідомляла пресслужба Житомирської обласної прокуратури, вимоги Водного кодексу України та умови договору порушило місцеве товариство, яке займається очищенням зворотних вод у місті Бердичеві.

Зокрема, підприємство скидало стічні води, які надходили від житлових будинків, лікарень, навчальних закладів та промислової зони міста, безпосередньо у річку Гнилоп’ять, що протікає, зокрема, на території Швайківської територіальної громади Бердичівського району.

Екологами встановлено, що такі води містили перевищені норми небезпечних хімічних елементів, а саме, майже вдвічі - вміст аміаку, у півтора рази – інших шкідливих речовин. 

Відео дня

Загалом протягом січня-вересня минулого року недобросовісним відповідачем заподіяно навколишньому природному середовищу шкоди на понад 570 тис. грн.

За втручання окружної прокуратури суд зобов’язав товариство сплатити на користь громади зазначену суму у повному обсязі.5 жовтня 2022 року 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up