Судове засідання по зловживаннях в Житомирському онкодиспансері перенесли – адвокати зайняті, обвинувачені захворіли

Судове засідання по зловживаннях в Житомирському онкодиспансері перенесли – адвокати зайняті, обвинувачені захворіли

У Корольовському районному суді м. Житомира 30 листопада 2022 року повинно було відбутися судове засідання щодо розгляду справи з обвинувачення чотирьох осіб в махінаціях при призначенні ліків.

Але судове засідання не відбулося, адже до канцелярії суду надійшло чотири клопотання: адвокати обвинувачених, незважаючи на те, що графік засідань було погоджено заздалегідь, виявилися терміново зайнятими в інших судових процесах, а самі обвинувачені заявили у клопотаннях про свою хворобу та нездатність прибути до зали судового засідання.

Нагадуємо, що на сайті Судової влади України зазначено, що до суду в якості обвинувачених притягнуто чотири фігуранти по даній справі: Гула Олександр Анатолійович - менеджер зі збуту ТОВ «Хмельницька аптека оригінальних препаратів», Домбровський Олександр Леонідович - посередник, Калюжна Людмила Іванівна - медсестра онкодиспансеру, Гринчук Сергій Олексійович - завідувач відділенням онкодиспансеру, депутат Житомирської міської ради. Потерпілою стороною визнано КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

Відео дня

Стосовно розслідування зловживань в Житомирському обласному онкологічному диспансері, то багато житомирських та всеукраїнських ЗМІ неодноразово наводили відповідні факти. Так, минулого року сюжети про зловживання з дороговартісними ліками, які виділялися хворим безкоштовно, але продавалися за гроші, вийшли на кількох центральних телеканалах України.

Житомирська обласна прокуратура 25 листопада 2022 р. на додатковий запит нашої редакції повідомила, що «на розгляді Корольовського районного суду м. Житомира (головуюча суддя Шимон Л.С.) перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням завідувача відділенням КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Гринчука С.О. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, медичної сестри вказаного лікувального закладу Калюжної Л.І. за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України, а також Гули О.А. за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191 та Домбровського О.Л. за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191 КК України.

Справа стосується обставин реалізації вищевказаними особами лікарських препаратів, які придбані за бюджетні кошти, внаслідок дій яких КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» спричинено збитків на загальну суму 177 799,90 грн.

У той же час одна із санкцій статтей, по якій зокрема обвинувачуються Гринчук С.О. та Калюжна Л.І., передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Внаслідок неприбуття адвокатів та обвинувачених на судове засідання 30 листопада 2022 року, наступне засідання призначено за графіком на 13 грудня 2022 на 15:20.

Руслан Мороз

Читайте по темі:

У Житомирі лікарі наживаються на онкохворих, або Як ракова пухлина пожирає людські душі.

Заробіток на горі: у Житомирі викрили лікарів, які продавали безкоштовні ліки для онкохворих.

Стали відомі прізвища лікарів, які наживалися на продажу препаратів онкохворим.

Лікар, якого звинувачують в тому, що він дурив пацієнтів, подав до суду та став депутатом міськради.

Поліція не знайшла порушень: лікарів онкодиспансеру, раніше відсторонених за зловживання, допустили до роботи.

Заввідділенням онкодиспансеру Житомира Гринчуку суд призначив заставу у сумі 156 тисяч гривень.

Справу медиків онкодиспансеру, які збували «на стороні» ліки, передано до суду.

У Корольовському районному суді Житомира почався судовий розгляд справи щодо зловживань в обласному онкодиспансері.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up