Справу нардепа Кузьміних щодо одержання пів мільйона грн хабара скеровано до суду

Справу нардепа Кузьміних щодо одержання пів мільйона грн хабара скеровано до суду

23 вересня 2022 року НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно чинного народного депутата України за обвинуваченням у одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди. Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Обвинувальний акт вручили напередодні. Як це відбувалося, можна переглянути у відео нижче.

За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з одним із народних депутатів України. Невдовзі такий контакт між нардепом і представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв здійснити вплив, який фактично зводився до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету.

Першим об’єктом такої співпраці стало комунальне підприємство «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка», яке, згідно з домовленостями між нардепом і представником компанії, закупило медичне обладнання на 40 млн грн.

У відповідь нардеп натякнув, що його «послуги» — не безоплатні і становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Ця плата йому видалась також своєрідною гарантією можливої майбутньої співпраці.

Відео дня

Після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме за систему ультразвукової діагностики, нардеп попросив передати йому 30% від суми договору — 558 тис. грн.

Як встановило слідство, нардеп планував таку схему обрахунку суми неправомірної вигоди застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн. грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн – 398,33 тис. грн).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Людмила Сергіївна

    Обличчя справжнього хама-ворога української громади нашого міста

keyboard_arrow_up