СБУ викрила діяльність міжрегіонального центру з мінімізації податкових платежів на 12 мільйонів гривень

СБУ викрила діяльність міжрегіонального центру з мінімізації податкових платежів на 12 мільйонів гривень

Служба безпеки України викрила та блокувала діяльність міжрегіонального центру мінімізації податкових платежів, який «обслуговував» великих сільгоспвиробників з кількох областей країни.

"У межах досудового розслідування оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організатором центру є київський бізнесмен, який займається реалізацією пального. Він створив низку фіктивних фірм, через які, використовуючи фізичних осіб підприємців, реалізовував пальне за готівку. Проте за офіційними документами продукція нібито зберігалася на нафтобазі комерсанта у Житомирській області. Це дозволяло зловмиснику штучно відображати у звітності наявність залишків продукції.

Потім бухгалтери виготовляли документацію для фіктивного продажу пального клієнтам центру. Цей механізм дозволяв «покупцям» протиправно мінімізувати сплату податків до державного бюджету. Адже за документацією пальне реалізовували за завищеними  цінами, що штучно і суттєво збільшувало витрати аграріїв на вирощування та збір сільгосппродукції.

За інформацією СБ України, серед клієнтів центру – великі приватні та державні агропромислові підприємства.

Відео дня

За попередніми підрахунками спеціалістів, упродовж 2019-2020 років фігуранти кримінального провадження «допомогли» аграріям у формуванні незаконного податкового кредиту з ПДВ на понад 12 мільйонів гривень. Організатори центру отримували за свої «послуги» 5-6% від суми.

Правоохоронці провели шість одночасних обшуків на Житомирщині, Київщині та у столиці. Вилучено оргтехніку зі сформованими документами, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи ділків", - повідомляє пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up