Псевдоволонтеру, який на продажу бронежилетів низької якості для бійців ЗСУ та тероборони заробляв сотні тисяч, повідомили про підозру

Псевдоволонтеру, який на продажу бронежилетів низької якості для бійців ЗСУ та тероборони заробляв сотні тисяч, повідомили про підозру

Лише один з восьми бронежилетів відповідав необхідному класу захисту.

Як повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури, шахрайством з військовим спорядженням протягом березня-квітня цього року займався 25-річний громадський активіст Житомирщини.

Псевдоволонтер, отримуючи безкоштовно від підприємців елементи нібито для благодійного виготовлення бронежилетів бійцям Збройних Сил України і тероборони, насправді організував через мережу Інтернет комерційний продаж виготовленого захисного спорядження, заробляючи на благодійній допомозі сотні тисяч гривень.

Відео дня

До того ж, маючи на меті швидке власне збагачення, виготовляв бронежилети низької якості та продавав їх як такі, що мають високий (4-5) ступінь захисту. 

Унаслідок такої злочинної схеми бійцям Збройних Сил України і тероборони закуплялися неякісні бронежилети, які створювали небезпеку здоров’ю та загрозу їхньому життю.

Встановлено, що під час випробовування лише один з восьми бронежилетів відповідав необхідному класу захисту. Військове спорядження, яке мало б поставлятися як благодійна допомога, продавалося цілими партіями. Такого бракованого товару підозрюваний продав на майже 500 тис. грн. 

За місцем проживання псевдоволонтера виявлено понад 70 елементів спорядження (бронеплити, плитоноски), майже півтора десятка мобільних телефонів, прилади нічного бачення та інші речі, які були передані для проведення відповідної експертизи. 

Наразі, за погодженням з процесуальним прокурором, до суду подано клопотання щодо обрання особі запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до злочинної схеми інших осіб.

Злочин викрито 29.07.2022 за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, співробітниками Управління СБУ в області та слідчими Житомирського райуправління поліції, які проводять досудове розслідування.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up