Прокуратура Житомирщини оскаржить домашній арешт для п’ятьох підозрюваних у незаконному позбавленні волі людей

Прокуратура Житомирщини оскаржить домашній арешт для п’ятьох підозрюваних у незаконному позбавленні волі людей

У Житомирі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі людей, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 3 ст. 146 КК України.

У суботу, 25 травня 2019 року, погоджене з прокуратурою області клопотання щодо застосування до підозрюваних у вчиненні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою розглянуто судом, - інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до п’ятьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

З огляду на тяжкість скоєного злочину, унеможливлення впливу підозрюваних на свідків та потерпілих, прокуратура області наполягає на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відео дня

Наразі готується апеляційна скарга на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 25.05.2019 щодо застосування до підозрюваних запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Як повідомлялося раніше, прокуратурою області спільно із співробітниками відділу запобігання торгівлею людьми ГУНП в області та спецпідрозділу «Корд», викрито групу осіб, які організували у декількох селах Житомирського району, містах Житомирі та Вінниці так звані тренінг-центри.

Керівники цих закладів, з метою отримання матеріальної вигоди, під виглядом лікування громадян від алко- та наркозалежності, незаконно позбавляли  їх волі та примусово утримували у приміщеннях.

За відсутності професійного медперсоналу, у центрах лікування фактично не проводили, натомість пацієнтам (на час проведення обшуків встановлено понад 80 осіб) надавали сильнодіючі медичні препарати для придушення волі та свідомості.

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.

Відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєння злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up