Прокуратура Житомирщини оскаржить домашній арешт для п’ятьох підозрюваних у незаконному позбавленні волі людей

Прокуратура Житомирщини оскаржить домашній арешт для п’ятьох підозрюваних у незаконному позбавленні волі людей

У Житомирі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі людей, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 3 ст. 146 КК України.

У суботу, 25 травня 2019 року, погоджене з прокуратурою області клопотання щодо застосування до підозрюваних у вчиненні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою розглянуто судом, - інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до п’ятьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

З огляду на тяжкість скоєного злочину, унеможливлення впливу підозрюваних на свідків та потерпілих, прокуратура області наполягає на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відео дня

Наразі готується апеляційна скарга на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 25.05.2019 щодо застосування до підозрюваних запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Як повідомлялося раніше, прокуратурою області спільно із співробітниками відділу запобігання торгівлею людьми ГУНП в області та спецпідрозділу «Корд», викрито групу осіб, які організували у декількох селах Житомирського району, містах Житомирі та Вінниці так звані тренінг-центри.

Керівники цих закладів, з метою отримання матеріальної вигоди, під виглядом лікування громадян від алко- та наркозалежності, незаконно позбавляли  їх волі та примусово утримували у приміщеннях.

За відсутності професійного медперсоналу, у центрах лікування фактично не проводили, натомість пацієнтам (на час проведення обшуків встановлено понад 80 осіб) надавали сильнодіючі медичні препарати для придушення волі та свідомості.

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.

Відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєння злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up