Прокуратура Житомирщини наполягає на безпечній експлуатації дитячих майданчиків

Прокуратура Житомирщини наполягає на безпечній експлуатації дитячих майданчиків

Прокуратура Житомирської області, активно реагуючи на порушення у сфері дотримання безпеки експлуатації об’єктів благоустрою населених пунктів, зокрема, дитячих ігрових майданчиків, продовжує вживати заходи представницького характеру.

Зокрема, як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, з початку року, за результатами розгляду 14 позовів прокурорів,  судами зобов’язано органи місцевого самоврядування, на території яких встановлено дитячі майданчики, забезпечити проведення робіт з їх технічної інвентаризації та паспортизації. Крім цього, після подання до суду ще 7 позовів відповідачі добровільно усунули виявлені порушення.

Про це повідомила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Оксана Кайданович.

Керівник структурного підрозділу зазначила, що до вирішення цієї проблеми – забезпечення безпечної експлуатації дитячих майданчиків підключилися відповідні служби. Так, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» ще наприкінці минулого року розпочала роботу з інвентаризації дитячих майданчиків, розташованих на території міста Житомира. Фахівці мають перевірити та визначити стан майданчиків, що знаходяться на утриманні комунальних підприємств житлового фонду та ОСББ, виявити такі майданчики,  які взагалі не перебувають на утриманні, аби вирішити питання про передачу їх на баланс визначеним суб’єктам.

Відео дня

Прокурор також наголосила, що надзвичайно важливо виявити конструкції дитячих майданчиків, які знаходяться у незадовільному стані, не підлягають ремонту та відновленню, аби взагалі провести їх демонтаж. Такі заходи нададуть змогу контролювати стан елементів дитячих майданчиків, визначити коло відповідальних осіб, зменшити ризик травмування дітей.

«Лише у липні поточного року, за трьома позовами місцевих прокуратур  судом зобов’язано Будичанську і Стовпівську сільські ради Чуднівського району та Старочуднівськогутянську сільську раду Романівського району затвердити плани інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою населення, а також дитячих майданчиків, на підставі яких має бути проведена їх інвентаризація та паспортизація», - навела конкретні факти Оксана Кайданович.

Керівник структурного підрозділу додала, що подекуди такі майданчики експлуатуються протягом декількох років без належної документації. До прикладу, рішенням Старочуднівськогутянської сільської ради ще у жовтні 2013 року прийнято на баланс дитячий ігровий майданчик, розташований на території дитячого садка. Проте дотепер сільською радою не розроблено і не затверджено план інвентаризації та паспортизації дитячого майданчику.

«Така бездіяльність органу місцевого самоврядування суперечить гарантованим Конституцією України правам на охорону здоров’я, безпечні умови для життя і здорового розвитку дітей», - підсумувала Оксана Кайданович.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:50 В останню неділю березня Україна переходить на літній час 16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up