Продаж дітям алкоголю, неналежне виховання та інше: поліцейські Житомирщини викрили півсотні правопорушень відносно дітей

Продаж дітям алкоголю, неналежне виховання та інше: поліцейські Житомирщини викрили півсотні правопорушень відносно дітей

Працівники підрозділів превентивної діяльності поліції області провели низку додаткових профілактичних заходів під час святкових днів.

У результаті близько 50 громадян  притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків по вихованню дітей, продаж неповнолітнім спиртного та доведення їх до стану сп’яніння, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області. 

Поліцейські працювали на вулицях та площах населених пунктів під час понад півтисячі масових заходів, здійснювали нагляд за дотриманням працівниками торгівельних закладів правил продажу алкогольних та тютюнових виробів, відвідували кризові родини з дітьми тощо.

– У Житомирі та Бердичеві інспектори ювенальної превенції виявили факти продажу дітям алкоголю працівниками торгівельних закладів, - повідомила начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – Відтак були складені відповідні фіксуючі матеріали та спрямовані на розгляд адміністративних комісій. 

Відео дня

Відповідно до чинного законодавства за такі правопорушення до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. А до працівника підприємства торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від 510 до 1700 гривень.

Водночас під час профілактичних рейдів поліцейські виявили 3 факти доведення неповнолітніх до сану сп’яніння, коли дорослі дозволяти, а подекуди і заохочували дітей, вживати спиртне. Їх також притягнуто до адміністративної відповідальності.

Під час інспектування сімей, що перебувають під наглядом поліції та соціальних служб, правоохоронці виявили, що понад 40 батьків все ж не подбали про належне свято у домівках. Незадовільний санітарний стан та безлад в оселях, відсутність належної уваги дітям та втеча їх з дому – основні порушення, виявлені під час таких відвідин. Відтак складені адміністративні матеріали було спрямовано на розгляд судів, а про виявлені проблеми проінформовано соціальні служби.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up