Проданий маєток барона де Шодуара в парковій зоні Житомира хочуть повернути у комунальну власність

Проданий маєток барона де Шодуара в парковій зоні Житомира хочуть повернути у комунальну власність

Прокуратура Житомирщини наполягає на поверненні незаконно проданого у парковій зоні приміщення дитсадка вартістю 6,5 млн грн, яке є об’єктом культурної спадщини – маєтком барона де Шодуара.

Прокуратура Житомирської області забезпечує участь у розгляді справи про визнання незаконним та скасування рішення Житомирської міської ради, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та зобов’язання повернути його, - повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

Установлено, що приватне товариство у грудні 2018 року придбало приміщення дитячого садка, що знаходиться у парковій зоні міста Житомира.

Однак, при укладенні Житомирською міськрадою із товариством договору купівлі-продажу комунального майна було порушено вимоги Закону України «Про освіту» та Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», оскільки майно комунальних закладів освіти не підлягає приватизації.

Відео дня

Крім цього, після відкриття судом провадження у справі за позовом прокуратури встановлено, що приміщення дитсадка, розташоване за адресою м. Житомир, Старий бульвар, 22, занесений до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини як маєток барона де Шодуара. При цьому, рішення на відчуження об’єкта культурної спадщини відповідним державним органом не приймалося, договором купівлі-продажу покупця не зобов’язано укласти охоронний договір.

Під час судового розгляду Житомирська міськрада в інтересах якої подано позов не підтримала позицію прокурора та просила суд відмовити у його задоволенні.   

Наразі розгляд справи Господарським судом Житомирської області триває.

Також встановлено неналежне виконання службовими особами Житомирcької міськради своїх службових обов’язків, що призвело до незаконного відчуження нерухомого майна комунальної власності – будівлі недіючого дитсадка № 54, вартістю 6,5 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки. За встановленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України, досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Oleksandr Chernush

    Повністю брехлива стаття навіть фото не того будинку
  • Нина Павлюк

    Алла. кто хорошо заплатил
  • Алла Йосиповна

    А кто же это все купил?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up