Прикордонники попереджають: збираючи ягоди і гриби, не допускайте перетину кордону

Прикордонники попереджають: збираючи ягоди і гриби, не допускайте перетину кордону

Органи прикордонної служби  застерігають громадян України з початком збору ягід та грибів бути уважними щодо недопущення незаконного перетину державного кордону України, адже особи, що вчинять правопорушення, будуть нести відповідальність відповідно до законодавства України та Республіки Білорусь.

 

Про це повідомляє прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Лише за минулий сезон збору дикоросів прикордонниками Житомирського прикордонного загону було в 187 випадках повернуто від державного кордону 1399 осіб та в 19 випадках притягнуто до адміністративної відповідальності 52 особи. 7 громадян України були затриманні та притягнуті до відповідальності за порушення державного кордону співробітниками прикордонної служби Республіки Білорусь.

Відео дня

Відповідно українського законодавства за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України наступає адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 грн.) або адміністративний арешт на строк до 15 діб, а якщо такі дії вчинені групою осіб або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, це тягне за собою накладання штрафу від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 - 8500 грн.).

Відповідно до законодавства Республіки Білорусь за порушення державного кордону наступає як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.  

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up