Поліція вкотре закликає жителів Житомирщини не повідомляти нікому конфіденційні дані доступу до банківських рахунків

Поліція вкотре закликає жителів Житомирщини не повідомляти нікому конфіденційні дані доступу до банківських рахунків

21-річна бердичівлянка, сподіваючись продати весільну сукню, повірила шахраям та втратила з власного рахунку понад 10 тисяч гривень.

Також минулої доби ще двоє жителів області дозволили ошуканцям обдурити себе на загальну суму понад 16 тисяч гривень. Нині за всіма фактами розпочаті кримінальні провадження, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

12 серпня до Бердичівського відділу поліції звернулась 21-річна жителька районного центру із повідомленням про ошуканство, через яке вона втратила значну суму з банківського рахунку. Заявниця розповіла, що розмістила інформацію про продаж весільної сукні на сайті оголошень. Зранку цього дня до неї зателефонувала невідома жінка, яка погодилася придбати товар та попросила номер банківської картки для перерахунку коштів.

За деякий до заявниці зателефонував незнайомець, який назвався працівником банку. Він повідомив, що на її рахунок дійсно мають надійти кошти, але щоб їх отримати, нібито необхідно провести кілька операцій за допомогою банківського мобільного додатку. Жінка, виконуючи вказівки співрозмовника, переказала на чужий рахунок понад 10 тисяч гривень. Однак зрозуміла це лише за декілька годин та звернулася до поліції.

Відео дня

Нині у рамках розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до правопорушення.

Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

Пам’ятайте, що конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо. Цю інформацію маєте знати тільки ви!

Не надавайте особистої інформації одночасно про номер банківської картки та телефону, «прив’язаного» до неї, особливо, якщо спілкуєтесь із незнайомим абонентом або даєте оголошення в інтернет-мережі. Для цього подбайте про інший телефонний номер.

У жодному разі не виконуйте операції за допомогою мобільного банківського додатку, банкомату або грошового терміналу під диктову незнайомців, які переконують вас у їх необхідності для отримання коштів або захисту рахунку.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up