Поліцейські виявили на городі у жителя Черняхова доглянуту конопляну плантацію

Поліцейські виявили на городі у жителя Черняхова доглянуту конопляну плантацію

29 травня працівники поліції виявили посіви заборонених для вирощування нарковмісних рослин на присадибній ділянці жителя с. Видибор. Розпочато досудове розслідування.

Городину характерного вигляду дільничні офіцери поліції помітили на обійсті 44-річного місцевого жителя. Відтак правоохоронці отримали відповідну судову ухвалу та провели санкціонований обшук у домогосподарстві, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

З’ясувалося, що на земельній ділянці чоловік старанно доглядав цілу грядку особливої городини. Він пояснив, що це коноплі, які він вирощує для власного споживання.

Поліцейські вилучили так званий урожай – 197 рослин, та роз’яснили місцевим жителям вимоги законодавства щодо культивування нарковмісних рослин. Нині триває досудове розслідування.

Відео дня

Нагадаємо, що на території області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак», що мають на меті попередження та виявлення фактів незаконних посівів нарковмісних рослин. Відтак поліцейські окрім роз’яснювальної роботи, звертають увагу на городину, що виростає на присадибних ділянках жителів області.

Слід пам’ятати, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак державою врегульовано питання щодо посівів цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, законодавством визначено, що посів таких рослин у приватних господарствах є незаконним.

Так, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин, - караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже кримінально каране діяння, за яке передбачено в тому числі і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Yuriarij Yurarij

    мусара    вы чмошники! вы же и сами всегда были крышой для основных барыг житомира! все гниль от вас и исходит на рынки  города!
  • Анатолий Петрович Ширченко

    Хоч щось було доглянуте,і те знищили((.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up