Поліцейські розставили крапки над "і" у справі про «банду малолєток»

Поліцейські розставили крапки над "і" у справі про «банду малолєток»

27 січня розшуківці Житомирського відділу поліції встановили особи п’ятьох чоловіків,  причетних до хуліганства на одній з вулиць обласного центру 8 січня.

Подія, описана очевидицею, викликала активне обговорення у Facebook і спровокувала появу пліток «про банду малолєток». Нині поліцейські інформують, що затримані віком від 21 до 23 років і є жителями Житомира та району.

Нагадаємо, 8 січня поблизу одного з магазинів Житомира, у районі вулиць Великої Бердичівської та Гагаріна, виник конфлікт, а потім і сутичка між групою чоловіків.

Наразі у рамках розпочатого тоді кримінального провадження поліцейські викрили усіх учасників події. 

Відео дня

- Для встановлення їх осіб ми провели значний обсяг роботи: це і опитування до сотні людей, це і вивчення записів  камер відеоспостереження, це і заходи непублічного характеру та інше. Перевірили інформацію про заявлену причетність неповнолітніх, однак швидко з’ясували, що, хоч злочин і вчинений молодими людьми, але усі вони старше 20 років, - розповідає начальник Житомирського ВП Сергій Крошко. - Крім того, не підтвердилась інформація і про існування «банди місцевих». Усі встановлені нами особи і уже впізнані під час слідчих дій є жителями обласного центру та Житомирського району, а їх зустріч між собою та з потерпілими була суто ситуативна.

Відтак у  ході досудового розслідування з’ясовано, що близько 19:40 27-річний житомирянин вийшов на зупинці з автобуса і прямував до магазину, біля якого знаходилась група чоловіків  з явними ознаками сп’яніння. Вони спровокували конфлікт з ним, а потім накинулись, аби заволодіти грошима та цінними речами. У цей момент на допомогу потерпілому кинувся інший чоловік, очевидець сутички. Проте захмелілі молодики встигли нанести травми і йому та за кілька хвилин кинулись тікати, почувши про вилик поліції.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України та проводились слідчо-розшукові заходи. Зокрема, під час обшуку за місцем проживання одного із чоловіків вилучено кастет. Нині призначено його експертне дослідження.
Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (38)
  • Сергей Карпович

    Брєд сивої кобили!!!Шановні «поліцейські» ви молодці ,справжні герої !!!Очистили наше місто від банди ,від якої тремтіло все місто!!!Не за...ло нести цю пі..ьож продажні шкури???
  • Тетяна Кушер

    Поліція провірте шайку малолєток в ,,Глобалі" .
  • Николай Корнеев

    Очередная пиздеж!
  • Ludmila Andrianova

    Щось не клеїться.З банди зробили ситуативно і хуліганку.Казали ж батьки непрості.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку 14:40 Через майже два роки у Житомир на щиті повернувся 20-річний Герой Дмитро Дубенюк 14:20 У Народицькій ТГ повністю вигорів будинок: господаря врятували 14:00 На залізничних коліях у Попільні чоловік потрапив під потяг 12:37 У Житомирі чоловік впав з 20-метрової скелі 12:21 У Житомирі на майдані Корольова зʼявиться алея Героїв 12:00 Медзаклади Житомирщини отримають потужні генератори для безперебійної роботи на випадок блекаутів 11:40 Реакція на щеплення: що є нормою 11:21 Лікування, доплати, відпустки – аналітики пояснюють, що передбачає закон про мобілізацію для військових 11:00 Гороскоп на тиждень 15 - 22 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up