Після відбування покарання в Житомирі іноземця-нелегала повернули додому

Після відбування покарання в Житомирі іноземця-нелегала повернули додому

Громадянин Узбекистану відбував у Житомирі покарання за тяжкий злочин. Одразу після звільнення з місць позбавлення волі його затримали поліцейські як особу, яка не мала законних підстав для перебування в Україні.

За рішенням суду чоловік повернувся до країни походження, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

– Маємо напрацьований механізм співпраці із пенітенціарною службою та іншими зацікавленими структурами. Завдяки цьому вдається вчасно вжити заходів до іноземців, які притягалися до кримінальної відповідальності на території України за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів та які звільняються з місць відбування покарань у нашій області і не мають законних підстав знаходження на території країни, а відтак і попередити вчинення ними нових протиправних діянь, так само це стосується і іноземців, які вчиняють адміністративні правопорушення, - розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП Житомирщини Олексій Рубан.

За вчинення тяжкого злочину в Україні, ч.3 ст.152 (Зґвалтування) ККУ за вироком суду 36-річний громадянин Узбекистану був ув’язнений на строк 7,5 років і відбував призначений термін в установі виконання покарань у м. Житомирі. 1 жовтня він звільнився з місць позбавлення волі. За механізмом взаємодії між структурами про це вже знали поліцейські та працівники УДМС, які й зустріли чоловіка на виході з в’язниці. 

Відео дня

Оскільки документів, які б надавали право законного перебування на території України, у звільненого не було, тому за обґрунтованої ініціативи поліції, працівники міграційної служби подали адміністративний позов до суду про примусове його видворення до країни походження і цього ж дня судом винесено позитивне рішення щодо останнього, але оскільки на той час вказана особа не мала відповідного переліку документів для перетину державного кордону його було поміщено до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

17 жовтня під супроводом працівників поліції іноземець літаком був направлений до рідної йому держави.

Загалом з початку року за ініціативою працівників поліції Житомирщини до країн походження видворено 10 нелегалів-іноземців, звільнених з місць позбавлення волі в Україні, які потенційно могли продовжувати протиправну діяльність на території України.

З 18 жовтня у регіоні розпочато практичний етап оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Станом на 21 жовтня працівники поліції задокументували 36 адміністративних правопорушень, учинених іноземцями. Крім цього, виявлено 23 громадянина іноземних держав, які знаходились на території України з порушенням правил перебування. За ініціативи працівників поліції усі вони передані працівникам міграційної служби з відповідним поданням щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності та вирішення питання про примусове повернення до країн походження та скорочення терміну перебування в Україні.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up