Ноу-хау по-житомирськи: чоловік варив у мультиварці... наркотики з макових головок

Ноу-хау по-житомирськи: чоловік варив у мультиварці... наркотики з макових головок

У вівторок, 25 липня, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 31-річного жителя обласного центру поліцейські виявили артилерійські снаряди, патрони, нарковмісні рослини та інші речі, що свідчили про протиправну діяльність господаря. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

Дільничні офіцери Житомирського відділу поліції, перевіряючи інформацію про крадіжки, запідозрили причетність до них 31-річного житомирянина. Відтак 25 липня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем його проживання.

В одній з кімнат поліцейські виявили пакет зі снарядами калібру 23 мм та корпус від гранати Ф-1. Поруч знаходились і патрони до автоматичної зброї калібру 5,45 мм. Усього експерти нарахували 69 набоїв.

Господар пояснив, що боєприпаси  знайшов випадково. Щоправда, де саме, так і не визначився, розповідаючи історії про прогулянки чи то поблизу військової частини, чи то на закинутому полігоні.

Відео дня

Крім того, у будинку поліцейські виявили посуд з подрібненою сировиною, сухі стебла рослин, за попередніми даними, конопель. А у мультиварці господар готував специфічну «страву» - макові голівки. Поміж сміття були розкидані шприци, стояли пляшки з інгредієнтами, що зазвичай використовуються для приготування наркотичних засобів. Також поліцейські виявили у помешканні пігулки сильнодіючого засобу та понад десяток мобільних телефонів.

- Чоловік вже раніше притягувався до відповідальності за вчинення крадіжок: то у сусідів поцупить деревину, то його затримають із обпаленими дротами, зрізаними з ліній зв’язку, - коментує начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Цього разу просто вразило те, що доросла людина принесла до себе додому боєприпаси, навіть не замислившись про небезпеку, що загрожує йому та оточуючим. Нині ми перевіряємо походження усього вилученого.

Усе виявлене направлено на експертне дослідження. Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up