Невдале пограбування: у Романівському районі двох парубків викрито у розбійному нападі на оселю підприємця

Невдале пограбування: у Романівському районі двох парубків викрито у розбійному нападі на оселю підприємця

Днями слідчі Романівського відділення поліції оголосили про підозру у вчиненні розбою двом жителям с. Карвинівки, які на початку вересня  вчинили напад на будинок місцевого підприємця. За скоєне парубкам може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Тієї ночі, 2 вересня, близько 23.00 до будинку 56-річної жительки с. Карвинівки хтось постукав, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. Коли жінка відчинила двері, на порозі стояли двоє чоловіків у саморобних балаклавах. Незнайомці відразу почали погрожувати, демонструючи сокиру, та вимагати гроші. На допомогу господарці вчасно підбіг син, поява якого стала несподіванкою для нічних візитерів. Чоловік зумів виштовхати невідомих з порогу та швидко зачинив двері. Ті ще деякий час бігали довкола будинку, намагаючись проникнути у нього, а потім перейшли до сусіднього з тими ж намірами. Допоки їх галас не почули жителі інших обійсть і не наполохали нападників своєю появою.

Незнайомці хоч і заховали обличчя, однак учасники події їх розпізнали за голосами. Тож прибулим на виклик поліцейським змогли описати парубків і навіть назвати їх ймовірні імена.

Під час перевірки цієї інформації правоохоронці отримали незаперечні докази причетності вказаних осіб до нападу.

Відео дня

- Як з’ясувалось, це двоє місцевих жителів, 1995 та 1997 років народження. Старший із хлопців  уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, - розповів начальник Романівського ВП Микола Більський. – А відвідинам будинку, де проживають підприємці, того вечора передувала спільна вечеря з алкоголем

Відразу після події хлопці утекли і переховувались, аби уникнути зустрічі з правоохоронцями. Втім обох уже наступної доби затримали та доставили до відділення для отримання показів щодо правопорушення.

Після встановлення усіх обставин та мотивів такого вчинку парубків, опитування очевидців, а також проведення відповідних експертиз правопорушення було кваліфіковано як розбійний напад, учинений групою осіб (ч.2 ст. 187 ККУ).  13 вересня парубкам оголошено відповідну підозру, а нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За скоєне хлопцям може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up