Не захотів платити 170 грн - був засуджений до штрафу на суму 8500 грн

Не захотів платити 170 грн - був засуджений до штрафу на суму 8500 грн

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо пропозиції та надання місцевим жителем неправомірної вигоди патрульному поліцейському за непритягнення до адміністративної відповідальності.

 

 

 

Відео дня

Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду особу визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді штрафу на суму 8500 грн, - повідомляє Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Інцидент, який закінчився для 27-річного місцевого жителя кримінальним провадженням, стався у березні цього року у Новограді-Волинському. Перебуваючи за кермом власного автомобіля та рухаючись на околиці міста, водій порушив правила дорожнього руху, оскільки не був пристебнутий ременем безпеки.

У зв’язку з цим його зупинив патрульний поліцейський, який при перевірці документів виявив ще одне порушення – незареєстроване належним чином газобалонне переобладнання автомобіля.

Відповідно, щодо виявлених правопорушень патрульний розпочав складати адміністративний протокол за ч.ч. 5, 6, ст. 121 КУпАП про притягнення водія до адміністративної відповідальності (передбачено застосування штрафу на суму 170 грн).

Однак водій, щоб «залагодити» інцидент та уникнути адмінвідповідальності, запропонував та надав службовій особі неправомірну вигоду, залишивши купюру у патрульному автомобілі.

Такі дії порушника були кваліфіковані вже за Кримінальним кодексом України.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up