На Житомирщині судитимуть трьох бутлегерів

На Житомирщині судитимуть трьох бутлегерів

Організована злочинна група незаконно виготовила 15 тонн спиртного та планувала його збути, однак потрапила до рук правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Житомирської області.

У четвер, 18 січня 2018 року, прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи у складі трьох осіб, які налагодили незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

 

Відео дня

 

Досудовим розслідуванням, яке проводили слідчі Головного управління Державної фіскальної служби в області установлено, що житель Київської області з корисливих мотивів, не маючи відповідної ліцензії на виготовлення і торгівлю алкогольними напоями, у вересні 2017 року створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли двоє осіб - жителі Житомирської  та Київської областей.

У подальшому, з метою  незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкоголю, учасники організованої злочинної групи підшукали господарське приміщення у населеному пункті на Київщині та встановили там обладнання для масового виробництва алкогольних напоїв.

Таким чином зловмисники з вересня минулого року, порушуючи вимоги податкового законодавства України, незаконно виготовили майже 15 тонн  алкоголю для продажу у різних областях. Виготовлені горілчані вироби доставляли і житомирянину для подальшої роздрібної торгівлі.

 

 

Викрито і припинено протиправну діяльність організованої злочинної групи завдяки злагодженим оперативним діям прокуратури Житомирської області та Головного управління Державної фіскальної служби в області.

Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено незаконно виготовлені горілчані вироби, засоби та обладнання, що забезпечує незаконне виробництво таких товарів у великій кількості, а також транспортні засоби для їх перевезення до місць збуту.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up