На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка постачала  наркотики ув’язненим

На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка постачала  наркотики ув’язненим

Житомирською обласною прокуратурою 30.09.2021 скеровано до суду обвинувальний акт щодо злочинного об’єднання, яке забезпечило незаконне придбання, зберіганні та збут наркотичних засобів у виправну колонію (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організовану групу, з метою незаконного збагачення, створив 36-річний засуджений, який відбуває покарання за розбійні напади. До злочинної діяльності ним було залучено ще троє осіб, 1968, 1987 та 1992 років народження, які раніше відбували покарання у цій же колонії, - інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури. 

Обвинувачені діяли за спеціально розробленою схемою. Організатор-ув’язнений замовляв наркотичний засіб, кошти перераховувалися на банківську картку одного з виконавців, після чого до виправної колонії доставляли «товар», який у домовленому місці перекидали через паркан.

Під час обшуку у виправній колонії виявлено та вилучено метадон, канабіс,  чорнові записи щодо придбання, розрахунків та розподілу наркотиків серед засуджених.

Відео дня

До того ж, організатор групи додатково обвинувачується у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 255-1 КК України (встановлення або поширення злочинного впливу, вчиненого в установах виконання покарань).

Викрито злочинні дії угруповання у березні цього року за процесуального керівництва обласної прокуратури спільно з Управлінням СБУ в області.

Розслідування у кримінальному провадженні проводило Головне управління Нацполіції в області.

Справу скеровано до Бердичівського міськрайонного суду.  Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up