На Житомирщині судитимуть «канабісових фабрикантів», у яких вилучили сировини на 70 млн грн

На Житомирщині судитимуть «канабісових фабрикантів», у яких вилучили сировини на 70 млн грн

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угрупування за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту наркотичних засобів, посіву та вирощування конопель, а також організації та утримання місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів.

Як повідомлялося раніше, для вирощування конопель у промислових  масштабах, а також налагодження усіх «виробничих» процесів з виготовлення  особливо небезпечного наркотичного засобу наркоділки винайняли цілий майновий комплекс закинутого комбінату на околиці Радомишля.

Керував «канабісовою фабрикою» 35-річний житель Луганської області, який ще у серпні минулого року обладнав приміщення усім необхідним для високих врожаїв: освітленням, опаленням, вентиляцією, насіннєвим матеріалом, системою поливу – аж до виготовлення готової «продукції». Обробляли плантації конопель 9 наркоаграріїв, довірені особи з родинними зв’язками, які з метою конспірації працювали лише уночі та проживали на території комплексу.

Щоправда, отримати остаточний прибуток наркофабрикантам завадили правоохоронці, вилучивши під час обшуку у лютому цього року майже два десятки мішків готового «товару», понад три тисячі рослин коноплі, загалом у перерахунку на висушену речовину понад сотню кілограмів канабісу, вартість якого за ціною чорного ринку становить 70 млн грн.

Відео дня

Викрито злочинне угрупування за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБУ в області та Управлінням карного розшуку ГУНП в області. Досудове розслідування проводили слідчі поліції.

Санкцією суворішої ст. 307, ч. 3 КК України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up