На Житомирщині судитимуть двох податківців

На Житомирщині судитимуть двох податківців

Під процесуальним керівництвом прокуратурою Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника підрозділу фіскальної служби, яка внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості слідчого податкової міліції, який одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та особи, яка надала таку неправомірну вигоду.

 

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за 1 ст. 366, ч.ч. 1, 2 ст. 369-2 КК України скеровано до суду для розгляду по суті, - повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області

Установлено, що у жовтні минулого року, під час перевірки працівниками фіскальної служби області одного із кафе у місті Коростені щодо торгівлі підакцизними товарами, виявлено факти незаконного продажу та зберігання приватним підприємцем алкогольних напоїв без дозвільних документів. Відповідно підприємець мав би сплатити штрафні санкції.

Відео дня

Однак приятелька підприємця з метою зменшення штрафних санкцій вирішила «владнати справу» із знайомим слідчим податкової міліції, який оцінив свої послуги на суму 7000 грн.

Тому як тільки на рахунок його банківської картки була перерахована обумовлена сума неправомірної вигоди, взявся «вирішувати питання» із завідувачкою сектором фіскальної служби.

Чиновниця зі свого боку склала та підписала акт перевірки про виявлені порушення, внісши до офіційного документу завідомо неправдиві відомості, що стало підставою суттєвого зменшення суми штрафних санкцій.

Наразі усі фігуранти справи за свої протизаконні дії постануть перед судом, який визначить покарання кожному відповідно до вчиненого злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводив слідчий відділ УСБУ в області.

Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up