На Житомирщині псевдопрацівник банку видурив у жінки 4 тисячі гривень

На Житомирщині псевдопрацівник банку видурив у жінки 4 тисячі гривень

У середині травня на мобільний 45-річної жительки районного центру зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник переконав жінку, що її рахунок необхідно додатково захистити. Відтак вона назвала конфіденційну інформацію, що дозволило зловмиснику отримати доступ до її заощаджень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

 

У результаті шахрайських дій жінка втратила з банківського рахунку 4 тисячі гривень. Про це вона дізналась тільки за певний час, спробувавши зняти готівку та виявивши нестачу. Тож жінка звернулась до Овруцького відділення поліції.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для встановлення особи шахрая.

Тим часом поліцейські застерігають – варто дотримуватися прости правил, аби вберегтися від подібного роду злодіянь, ніж розраховувати на повернення втраченого.

Відео дня

Для цього запам‘ятайте декілька порад: нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі. Уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон. Якщо вас переконують у ризику втратити кошти чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати якісь дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані). Пам’ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up