На Житомирщині поліцейські затримали нападника, який 4 роки жив під чужим ім’ям

На Житомирщині поліцейські затримали нападника, який 4 роки жив під чужим ім’ям

10 травня оперативники кримінальної поліції ГУНП затримали підозрюваного у вчиненні  нападу на магазин у Хорошівському районі.

У ході встановлення його особи з’ясувалося, що 48-річний чоловік розшукувався за незаконне заволодіння автомобілем та ще один розбій, учинений у Брусилівському районі наприкінці 2015, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області. Увесь цей час він проживав під вигаданим ім’ям у Малинському районі.

4 травня, після 18.00, до продовольчого магазину у с. Поромівці, зайшов незнайомець з пістолетом, і погрожуючи  продавчині, забрав з каси виручку - близько 5 тисяч гривень. Схвильована жінка розповіла згодом поліцейським, що чоловік сів до темного автомобіля  та поїхав геть.

Відео дня

Під час першочергових заходів було встановлено, що нападник пересувався на  «Опель Омега» темно-синього кольору. Також під час опису його зовнішності очевидці вказували на наявність бороди як особливої прикмети незнайомця.

- Відразу після надходження повідомлення про подію на території області було введено спеціальні заходи під умовною назвою «Перехват», оскільки підозрюваний пересувався на автомобілі та міг бути озброєний, - розповів заступник начальника ГУНП – начальник кримінальної поліції Сергій Крупєй. – Проте результат принесли наші наступні кроки по відпрацюванню зібраної на місці події інформації.

Відтак 10 травня у с. Чоповичі Малинського району поліцейські затримали підозрюваного, який, щоправда, значно змінив до цього моменту свою зовнішність – позбувся примітної бороди та підстриг волосся.

Під час з’ясування особи затриманого було встановлено, що близько 4 років, які він проживав у селі, він користувався чужими анкетними даними. Офіційно ніде не працював, а час від часу, за словами дружини, їздив на заробітки.

З 2016 року чоловік розшукувався Брусилівським відділенням поліції за вчинення незаконного заволодіння транспортним засобом та розбійного нападу на керманича авто. Наприкінці грудня 2015 року затриманий разом з напарником відібрали «Daewoo Lanos» у киянина, який згодився їх підвезти із столиці до с. Високого Брусилівського району. Саме там чоловіки спочатку заманили водія до будинку, а потім, побивши до втрати свідомості, забрали його речі, гроші, телефон та автомобіль.

Нині затриманому за сукупністю скоєних злочинів (ч.2 та ч.3 ст. 187, ч. 289 ККУ) може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також проводиться перевірка можливості його причетності до інших кримінальних правопорушень.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up