На Житомирщині наркотики продавали... на цвинтарі

На Житомирщині наркотики продавали... на цвинтарі

Троє звягельчан продавали марихуану й опій на місцевому кладовищі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

Працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини викрили групу осіб, які займалися виготовленням і збутом наркотиків на території Новоград-Волинського району, - розповів керівник підрозділу Олексій Душейко. – Організував наркобізнес житель райцентру. Підтримку ідеї він знайшов збоку свого брата та товариша. Усі троє раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі й за незаконний обіг наркотиків.

У рамках розпочатого кримінального провадження за фактами збуту наркотичних засобів (ст.307 ККУ) оперативники ретельно документували протиправну діяльність ділків і формували доказову базу. Відтак, було з’ясовано, що наркотовар – марихуана та так звана «ширка» - виготовлявся просто за місцем проживання організатора. За словами фігурантів дикорослу коноплю вони збирали на пустирях, висушували і подрібнювали, а потім фасували на продаж. Для виготовлення опію скуповували маковиння, готовий наркотик реалізовували дозами. 

– Клієнтура у ділків була незмінна і давно знайома. Новеньких або невідомих осіб до себе не підпускали. Потенційний покупець спочатку телефонував ділкам, а потім приходив або до обійстя, або у домовлений час на цвинтар, де біля невеличкої каплички вже стояла черга таких же наркозалежних за наступною дозою, - продовжив Олексій Душейко.

Відео дня

29 березня поліцейські Управління протидії наркозлочинності та бійці роти поліції особливого призначення ГУНП в області провели операцію із затримання наркоділків. Утім, потрапити до їх обійстя виявилося не так просто. Господар передбачливо випустив на подвір’я чотирьох бійцівських собак. Тварини не допускали до воріт непроханих гостей і мали стати реальною перешкодою для правоохоронців у разі їх появи. За цей час наркоторговці сподівалися знищити докази своєї протиправної діяльності.

Однак поліцейські спецпризначенці швидко зорієнтувалися у ситуації й усунули небезпеку від агресивних псів, застосувавши спецзасіб і прибравши тварин у вольєр. 

У ході санкціонованого обшуку у помешканні поліцейські виявили та вилучили готові наркотичні засоби, сировину та специфічне обладнання для їх виготовлення, грошові кошти, отримані від злочинного бізнесу, мобільні телефони та інші речові докази.

Усіх трьох ділків було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині судом двох з них взято під варту, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу третьому співучаснику. 

У рамках подальшого досудового розслідування поліцейські встановлюють усіх причетних до наркобізнесу осіб.

За чинним законодавством, подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіків 10-річним ув’язненням.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up