На Житомирщині екс-службовця підозрюють у підробленні документів про обсяг виконаного ремонту доріг, що завдало обласному бюджету збитків майже на 425 тис грн

На Житомирщині екс-службовця підозрюють у підробленні документів про обсяг виконаного ремонту доріг, що завдало обласному бюджету збитків майже на 425 тис грн

Коростишівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом пособництва в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Наразі, 6 лютого 2019 року, за погодженням із місцевою прокуратурою, фігуранту справи – колишньому провідному інженеру Служби автомобільних доріг повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 ч.1 ст. 366 КК України.

Йдеться про те, що за результатами відкритих тендерних торгів, між Службою автомобільних доріг у Житомирській області та товариством з обмеженою відповідальністю у 2017 році укладено договір про виконання ремонтних робіт у чотирьох селах Малинського району за бюджетні кошти на загальну суму майже 1,7 млн грн.

Відео дня

Однак посадові особи товариства, з метою привласнення бюджетних коштів, внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, завищивши обсяги виконаних робіт на загальну суму 425 тис грн.

Особа, яка працювала у той період на посаді провідного інженера Служби автомобільних доріг та зобов’язана була здійснювати технічний нагляд за якістю та повнотою виконання підрядних робіт, насправді не перевірила реальний обсяг ремонту та підписала акти прийняття виконаних робіт, на підставі яких підряднику  перераховано бюджетні кошти у повному обсязі відповідно до договору.

Таким чином, унаслідок неправомірних дій провідного інженера Служби автомобільних доріг, обласному бюджету завдано збитків майже на 425 тис грн.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.

Незаконні дії фігурантів справи викрито завдяки співпраці органів прокуратури, поліції та Управління Служби безпеки України в області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up