На Житомирщині директор інтернату незаконно використовував працю своїх вихованців

На Житомирщині директор інтернату незаконно використовував працю своїх вихованців

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та Слідчого управління ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили протиправну діяльність керівника одного зі спеціалізованих навчальних закладів Житомирського району, який разом із дочкою і зятем попри уразливий стан своїх вихованців організували їх трудову експлуатацію для власної вигоди.

У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) ККУ, поліцейські провели низку оперативних заходів, у результаті яких викрили незаконну діяльність керівника закладу інтернатного типу.

Відео дня

– Ми мали інформацію про те, що на одному з житомирських ринків використовується фізична праця людей, які через вроджені захворювання та вади розвитку обмежені законом у повноцінній трудовій діяльності. У рамках кримінального провадження оперативники задокументували ці факти і залучення вихованців спеціалізованого закладу до роботи вантажника зокрема, - розповів начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Згодом у ході подальшого досудового розслідування поліцейські викрили й весь ланцюжок. Як було встановлено, сприяв протизаконному працевлаштуванню уразливих людей 68-річний керівник спецзакладу-інтернату. Попри існуючі обмеження посадовець постачав «трудовий ресурс» для експлуатації на ринку та господарствах жителів району і міста.

– Днями працівники поліції провели низку санкціонованих обшуків за місцем роботи фігуранта, і за його місцем проживання. У результаті слідчих дій були вилучені красномовні докази протиправної діяльності посадовця, яку він здійснював упродовж кількох останніх років. Чоловіка було затримано. Нині йому та його зятеві оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Судом обом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Також слідчими підготовлено подання до суду про відсторонення керівника спецзакладу з посади, - повідомив В’ячеслав Печененко.

Досудове розслідування, у ході якого встановлюються особи усіх причетних до протиправних дій, триває. За чинним законодавством здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, вчинена службовцем з використанням службового становища з метою експлуатації особи з уразливим станом, карається позбавленням волі строком від 5 до 12 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up