На Житомирщині "чорних лісорубів" покарали на 220 тисяч гривень

На Житомирщині "чорних лісорубів" покарали на 220 тисяч гривень

Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури про стягнення завданої незаконною порубкою дерев навколишньому природньому середовищу шкоди двома жителями Баранівського району судом задоволено у повному обсязі.

 

Йдеться про те, що два місцеві жителі у квітні минулого року вчинили незаконну порубку дерев на території Довбиського лісництва, що належить ДП „Баранівське лісомисливське господарство», розташованого неподалік села Дорогань  Баранівського району.

Зокрема, з корисливих мотивів, за допомогою бензопили марки «Урал»,  без відповідного дозволу зрізали 25 сироростучих дерев породи дуб, загальним обсягом 21 м3, вартість яких, відповідно до Постанови Кабміну України «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», становить 219 тис грн.

Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, за ст. 246 КК України. Вироком суду обох визнано винними у скоєнні злочину та призначено покарання у виді  штрафу.

Відео дня

Однак «чорними лісорубами» добровільно не відшкодовано завданої довкіллю шкоди.

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру, за результатами яких суд зобов’язав їх у примусовому порядку  відшкодувати завдану незаконною порубкою дерев навколишньому природньому середовищу шкоду у повному обсязі.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up