На Житомирщині четверо осіб, в тому числі депутат сільради, організували канал збуту наркотиків

На Житомирщині четверо осіб, в тому числі депутат сільради, організували канал збуту наркотиків

За наявною інформацією, члени групи займались як виготовленням, так і збутом  опію ацетильованого.

30 травня працівники Управління протидії наркозлочинності та Слідчого управління ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали 4 осіб, серед яких депутат однієї з сільських рад регіону, за підозрою в організації каналу постачання та розповсюдження наркотичних засобів на території Житомира та області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

За наявною інформацією, члени групи займались як виготовленням, так і збутом  опію ацетильованого. У ході документування злочинної діяльності групи встановлено та зафіксовано неодноразові факти продажу особливо небезпечного наркотичного засобу.

Відео дня

Двох з фігурантів групи, 32-річну жінку та 43-річного чоловіка,  поліцейські затримали в обласному центрі відразу після реалізації чергової партії  наркотичної сировини вагою близько 1,5 кг і вартістю, за цінами чорного ринку, близько 10 тисяч гривень.

Інших двох підозрюваних,  54-річного організатора та 69-річного депутата  сільської ради, затримали у Черняхівському районі того ж дня.

У ході подальших дій проведено 5 обшуків за місцями проживання членів групи, у ході яких викрито місце виготовлення та розповсюдження ацетильованого опію. Загалом вилучено 1,5 кг макової соломи, 5 л опію екстракційного, 3 л розчинника, інші інгрідієнти для виготовлення наркотичних засобів, мобільні телефони, електронні ваги, гроші в іноземній валюті і гривнях, а також два автомобілі «Фольксваген» та «Сузукі».

- За нашою інформацією, ця група діяла упродовж 2017-2018 років, налагодивши стійкий канал постачання та розповсюдження наркотичних засобів до обласного центру, - розповів т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Сергій Крупєй. – Їх викриття потребувало серйозної і тривалої оперативно-слідчої роботи, аби у поліції було достатньо доказів для притягнення цих осіб до відповідальності.

Організатор та один із оптових постачальників наркотичної сировини раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних та інших кримінальних діянь.

Нині усім членам групи оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up