На Житомирщині буяють посіви маку й конопель: селяни не бачать в цьому нічого протизаконного

На Житомирщині буяють посіви маку й конопель: селяни не бачать в цьому нічого протизаконного

Коноплю – у Малинському та снотворний мак – у Ємільчинському, Коростенському і Романівському районах області вилучили поліцейські з присадибних ділянок місцевих жителів.

За фактами незаконного вирощування нарковмісних рослин розпочаті кримінальні провадження, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

На території Житомирщини тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення фактів незаконних посівів і вирощування маку та коноплі.

Відео дня

У Ємільчинському районі на присадибній ділянці 48-річної жительки с.Андрієвичів дільничні офіцери поліції виявили насадження снотворного маку. Господарка нічого протизаконного у нарковмісних рослинах не вбачала, тож маковий цвіт красувався поміж рядків цибулі. Правоохоронці вилучили з городу понад майже 350 рослин зеленого маковиння.

У в с. Гулянці Коростенського району в обійсті 50-річного чоловіка правоохоронці виявили макові насадження і вилучили до 400 цих нарковмісних рослин з присадибної ділянки господаря.

Ще сотню рослин снодійного маку того ж дня дільничні офіцери Роамнівського відділення поліції вилучили серед городини жителя с. Карвинівіки.

А у Малинському районі районі житель с. Ворсівки вирощував коноплі. З присадибної ділянки поліцейські спололи 85 заборонених рослин.

Нині слідчими підготовлені подання до суду щодо направлення вилученого на експертне дослідження. За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Тим часом профілактичні заходи на теренах області тривають.

Нагадаємо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Елена Кондратькова

    Полиция лучше б делом занялась, что б на улицах ходить стало безопасно. Так просто пиариться на бабуськах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up