На Ружинщині керівник підприємства незаконно знімав родючий шар землі, чим завдав державі збитків на понад 900 тис. грн

На Ружинщині керівник підприємства незаконно знімав родючий шар землі, чим завдав державі збитків на понад 900 тис. грн

Нині керівнику повідомлено про підозру за порушення вимог земельного та природоохоронного законодавства, - інформує Бердичівська окружна прокуратура.

Бердичівською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель та порушення встановлених правил використання надр.

Слідством встановлено, що з вересня 2018 року по травень 2021 року один із керівників приватного товариства, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших співвласників, самовільно зайняв земельні ділянки орієнтованою площею 11 га, що розташовані на території Ружинської селищної ради Бердичівського району, в результаті чого заподіяв шкоду державним інтересам в сумі  понад 900 тис.грн.

За відсутності спеціального дозволу на зняття, збереження, перенесення та використання ґрунтового покриву, на земельних ділянках, що перебувають в приватній власності громадян з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, розташованих на території вказаної селищної ради, незаконно зняв та переніс ґрунтовий покрив (родючий шар ґрунту) та, незважаючи на зупинення дії спеціального дозволу на видобування корисних копалин, здійснював незаконний їх видобуток, чим створив небезпеку для довкілля. Внаслідок вказаних протиправних дій, заподіяно шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад      6 млн.грн.

Відео дня

22.09.2021 керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.239-1, ч.2 ст.240, ч.2 ст.364-1 КК України.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно з метою відшкодування завданих збитків. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, оперативний супровід здійснює Бердичівський РВ УСБУ в Житомирській області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up