На Бердичівщині поліцейські викрили нетверезого чоловіка у викраденні авто

На Бердичівщині поліцейські викрили нетверезого чоловіка у викраденні авто

1 серпня у с. Реї Гришковецької громади місцевий житель сів за кермо чужого автомобіля, припаркованого поблизу магазину, та поїхав геть. Поліцейські Бердичівського райвідділу затримали водія викраденого авто. Чоловік перебував у  стані алкогольного сп’яніння.

До поліції надійшло повідомлення від 62-річного жителя с. Старого Солотвина про викрадення його автомобіля «ВАЗ-2104», що був припаркований біля крамниці у с. Реї.

Працівники групи реагування Бердичівського РВ разом з оперативниками карного розшуку виїхали на місце події. Утім, уже дорогою до населеного пункту виявили на узбіччі розшукуваний автомобіль. За кермом транспортного засобу, в якому закінчилось пальне, знаходився 47-річний житель с. Реї. У салоні також був пасажир, 68-річний односелець водія. Обидва мали явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. За результатами освідування у водія викраденого легковика була зафіксовано 2,72 проміле алкоголю в крові.

Відео дня

За таких обставин патрульні оформили стосовно водія адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Керманича авто поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та доставили до райвідділу. Слідчі розпочали досудове розслідування та оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством такі протиправні дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up