Киянин налагодив у Житомирі незаконний "бізнес": викрадав з автівок дзеркала, а згодом вимагав за них гроші

Киянин налагодив у Житомирі незаконний "бізнес": викрадав  з автівок дзеркала, а згодом вимагав за них гроші

32-річного чоловіка обґрунтовано підозрюють у причетності до десятка викрадених з чужих автівок дзеркал бокового виду і подальше вимагання коштів за їх повернення. Нині молодик під вартою і перевіряється на причетність до інших злочинів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Уранці 14 квітня до Житомирського відділу поліції надійшли заяви від понад десятка жителів обласного центру про аналогічні події. Заявники скаржились на невідомого, який протягом ночі викрав з їх автомобілів зовнішні бокові дзеркала, натомість залишив записку для власників з номером мобільного телефону і пропозицією повернути майно за символічну грошову винагороду. За словами тих, хто додзвонювався за вказаним номером, незнайомець вимагав поповнити йому рахунок мобільника на 400 гривень в обмін на дзеркала. Сума ж збитку для власників обікрадених машин сягала від 2 тисяч гривень. 

Врешті під час першочергових слідчо-розшукових заходів, проведених оперативниками кримінальної поліції, було встановлено місце знаходження зухвалого вимагача, а ще за годину – затримано його на одній з центральних житомирських вулиць.

Відео дня

– Це киянин віком 32-х років, раніше неодноразово судимий за злочини майнового характеру. Також відомо, що він лише на початку березня звільнився з місць позбавлення волі. До Житомира приїхав вчиняти нові правопорушення. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під час огляду у нього вилучені речові докази причетності до протиправних діянь, - повідомив Михайло Сорока.

Досудове розслідування здійснюється за ч.2 ст.189 (Вимагання) ККУ. У рамках кримінального провадження затриманого перевіряють на причетність до інших злочинів.

За чинним законодавством за вимагання чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up