Хабарник з високим тиском: як Микола Суслик збагачувався на коронавірусі

Хабарник з високим тиском: як Микола Суслик збагачувався на коронавірусі

Чума 21 сторіччя – коронавірус. Цей недуг охопив майже весь світ. Кількість хворих на COVID-19 щоразу зростає, проте є й ті, для кого це чудова можливість збагатитися. 

Нажитися на горі вирішив директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик. І це саме та людина, для якої було неочікуваним те, що його ексзаступник Віктор Лучків «погорів» на хабарі у 10 000 грн. Певно, його здивувала така маленька сума наживи?

8 квітня 2019 року заступника директора департаменту охорони здоров’я Віктора Лучківа було затримано при отриманні хабаря у своєму кабінеті. За 10 000 гривень посадовець повинен був вплинути на отримання групи інвалідності. 

Тоді начальник департаменту Микола Суслик дивувався хабарництву в департаменті та описував свій стан так: «Тиск 180 на 110. Щось ще потрібно говорити?». 

Відео дня

Проте затримання на хабарі не завадило Віктору Лучківу залишитися на посаді, де він працює і до сьогодні. Ба більше, за 2019-й рік посадовець задекларував більше 306 000 гривень зарплати. 

Крім зарплати за основним місцем роботи, Віктор Лучків також отримав більше 56 000 гривень зарплати в обласному онкологічному диспансері, де за сумісництвом обіймав посаду хірурга. Також підсудний отримав 2 300 гривень матеріальної допомоги.

Проте хабарництво заступника – «квіточки» у порівнянні з наглістю та цинічністю очільника департаменту Миколи Суслика. У 2021 році, під час масштабної пандемії, коли тисячі людей померли від коронавірусу, верх цинізму – наживатися на горі, а потім виходити на брифінг і звітувати про кількість померлих від COVID-19.

Усі чекали, коли «Оскар» отримає Леонардо Ді Капріо, а нагороду треба було віддати Миколі Суслику, адже так зіграти чесного посадовця, якому болить за втрати під час пандемії, – треба вміти.

Справа в тім, що один із медичних закладів отримав субвенцію з «ковідного» фонду на закупівлю всього необхідного у боротьбі з пандемією. А Микола Суслик почав вимагати «відкат». Ну а що? Як це так, держава медичному закладу перерахувала понад 1,2 мільйона гривень, а директор департаменту з них нічого не отримає. А жити за що? За що купувати собі новий IPhone, машини, а копійочку на старість відкласти? Ось Микола Суслик і попросив 10% від суми, а це – 123 тисячі гривень. 

Зі свого боку голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час щотижневого брифінгу 25 січня прокоментував затримання посадовця на хабарі: «Дійсно, було затримано начальника департаменту охорони здоров’я Миколу Суслика при отриманні неправомірної вигоди в розмірі 120 000 гривень. 

Найближчими днями відбудеться судове засідання, де буде прийнято рішення про відсторонення Миколи Суслика від займаної посади на термін здійснення досудового розслідування».

Одразу після затримання посадовця з’явилася інформація від перевірених джерел про те, що за Миколу Суслика готуються внести заставу і він може повернутися на роботу до Житомирської ОДА.

Проте, як прокоментували джерела з облдержадміністрації, навіть у разі внесення застави Миколу Суслика буде відсторонено від роботи, а на місце директора департаменту охорони здоров’я вже шукають нову людину. Поживемо – побачимо…

За законом, якщо Микола Суслик залишить посаду директора департаменту, на місце виконуючого обов’язки можуть претендувати заступники. А це славнозвісний Віктор Лучків та ще один заступник Юрій Павлюк. Шило на мило?

Цікаво, чи було несподіванкою для Миколи Суслика те, що його затримають на хабарі, і наскільки високим був його тиск у той момент?

На фото з місця затримання видно, що він почувався, як школяр, якого викликали з батьками до директора. Червоне обличчя, опущені очі, винуватий вигляд. Сідайте, два… роки… Хочеться вірити в те, що посадовець отримає покарання, але кінцеве рішення - за судом. 

P. S. Під час здачі номеру до друку стало відомо, що Микола Суслик вніс заставу у 125 тис. грн і вийшов з слідчого ізолятора. Також рішенням суду його відсторонено від займаної посади на період слідства.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up