Громадянку Молдови, яка нелегально перебувала в Україні, повернули у країну походження

Громадянку Молдови, яка нелегально перебувала в Україні, повернули у країну походження

Правоохоронці спільно з працівниками Державної міграційної служби виявили громадянку сусідньої держави, яка нелегально перебувала на території України.

Днями жінку доправили до прикордонного пункту пропуску, звідки вона повернулася до країни походження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

У вересні минулого року оперативники відділу міграційної поліції ГУНП викрили у правопорушенні 46-річну жительку Молдови, яка перевищила визначені законодавством строки перебування та мешкала без документів на право проживання в Україні. Відтак жінка мала залишити України до початку жовтня, однак вона не виконала цієї вимоги.

Тож у грудні 2021 року поліцейські підготували подання до УДМС України в області про примусове видворення порушниці з країни. На підставі зібраних матеріалів Андрушівський районний суд виніс відповідне рішення.

Відео дня

Відтак у середині січні 2022 року поліцейські спільно з працівниками УДМС доставили правопорушницю до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на Чернігівщині. 26 січня її доправили до пункту пропуску «Могилів-Подільський», звідки іноземка покинула територію України. Упродовж наступних п’яти років жінці заборонений в’їзд до України.

Подібна історія сталася і з чоловіком-іноземцем, який відбував покарання за вчинення злочину у виправній установі на Житомирщині.

Іноземець притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та був засуджений до 11 років позбавлення волі. 25 січня 39-річний чоловік звільнився з пенітенціарної установи та жодних підстав для подальшого перебування в Україні у нього немає.

Відтак оперативники відділу міграційної поліції ГУНП звернулися до УДМС України в області з поданням про примусове видворення іноземця з країни. Як було встановлено, чоловік має іноземне громадянство, проте документи, які б посвідчували його особу, відсутні.

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області було прийнято відповідне рішення про видворення чоловіка з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

25 січня поліцейські відділу міграційної поліції ГУНП Житомирщини спільно з працівниками регіонального УДМС доставили іноземця до відповідного закладу на Чернігівщині. Тут буде проведено процедуру його ідентифікації та подальше примусове видворення за межі території України.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up