Горе-матір: на Коростенщині жінка залишила без їжі і тепла трьох дітей

Горе-матір: на Коростенщині жінка залишила без їжі і тепла трьох дітей

В одному із сіл Коростенського району мати через пиятику не змогла забезпечити трьох своїх дітлахів елементарним – їжею та теплом у домівці.

У таких умовах їх і виявили під час рейду поліцейські та соцслужби, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. Відносно матері було складено адміністративний протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків, а дітей, віком від 5 до 12 років, помістили до лікарні для обстеження та надання необхідної допомоги. 

22 квітня комісія з прав захисту дитини у місцевій громаді розглянула питання доцільності подальшого перебування дітлахів у сім’ї. Під час засідання з’ясувалось, що жінка, аби повернути дітей, за вказаний термін за допомогою голови територіальної громади та односельців відремонтувала помешкання та стала боротися зі своєю пагубною звичкою. Зважаючи на такі обставини, комісія повернула дітей додому.

Ще в одному аналогічному випадку, на жаль, позитивних змін з дорослими не відбулося. А відтак подальшу долю трьох їх малолітніх дітей невдовзі вирішить суд. 

Відео дня

За всіма викритими фактами відносно дорослих осіб складені адміністративні протоколи. У деяких критичних випадках представники соціальних служб вилучили дітей із кризових родин. Превентивна робота поліції триває.

– Цього року працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували більше тисячі адміністративних порушень, вчинених дорослими відносно дітей. 885 з них пов’язані з неналежним виконанням батьками обов’язків по вихованню дітей. У поточному році маємо більшу кількість таких адмінпротоколів (861 протокол за ст. 184 КУпАП – за 4 міс. 2020 року). Це насамперед пов’язано з активізацією спільної превентивної роботи  зацікавлених служб і відомств, - прокоментувала  керівник підрозділу ювенальної превенції Наталія Гончарук.

Також вона розповіла, що працівники підрозділів ювенальної превенції області проводять постійні рейди за місцями проживання родин, які опинились у складних життєвих умовах і відповідно реагують на випадки недогляду за дітьми, незабезпечення неповнолітніх нормальними для життя і розвитку умовами, адже такі можуть призвести врешті або до погіршення стану їх здоров’я, або до втеч з домівки. 

Правоохоронці закликають дорослих громадян не ігнорувати власні зобов’язання по вихованню дітей. Не порушуйте закон самі та не привчайте неповнолітніх до зневажання його норм. Не забувайте, що поліція покликана оберігати молодь від правопорушень і злочинів, однак створення нормальних умов для життя і розвитку дітей – прямий обов’язок їх батьків.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up