До умовного терміну засудили "терориста", який "замінував" під’їзд  будинку в Житомирі

До умовного терміну засудили "терориста", який "замінував" під’їзд  будинку в Житомирі

Буждучи в нетверезому стані, чоловік повідомив про буцімто мінування житлового будинку.

Вироком Богунського районного суду міста Житомира від 04.12.2019 чоловіка визнано винним у вчиненні злочину за  ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками), - повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

За скоєний злочин вироком суду, з урахуванням щирого каяття обвинуваченого, відсутності в нього судимостей та інших стягнень, призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі умовно, з іспитовим строком на один рік.

Також судом стягнуто із засудженого на користь держави процесуальні витрати на суму понад 5 тис. грн за проведення державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України експертиз. 

Відео дня

Обставини справи: наприкінці квітня цього року 25-річний житомирянин, працівник торговельного закладу, будучи у стані алкогольного сп’яніння, з метою порушення нормального ритму та функціонування житлового будинку, внесення елементу дезорганізації, зателефонував із власного мобільного телефону оператору служби «102» та повідомив неправдиву інформацію про те, що у під’їзді закінчено підготовку вибуху.

Для перевірки повідомлення залучалися спеціальні служби та підрозділи поліції, якими проведено евакуацію мешканців будинку. За результатами обстеження території будинку будь-яких підозрілих предметів не виявлено, а чоловіка затримано неподалік будинку в стані алкогольного сп’яніння.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up