Будьте обережними! На Житомирщині орудують шахраї

Будьте обережними! На Житомирщині орудують шахраї

У вівторок, 9 травня, до поліції звернулись жителі м. Житомира та м. Коростеня із повідомленнями про ошуканства. В обох випадках заявники повірили псевдо-працівникам служби безпеки банку, унаслідок чого розголосили конфіденційну інформацію та втратили кошти. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

До Коростенського відділу поліції звернувся 56-річний житель райцентру із заявою про зникнення з його банківської картки 2900 гривень.

Під час з’ясування обставин події поліцейські встановили, що кілька днів тому на мобільний телефон чоловіка зателефонував невідомий, який представився працівником банківської установи. Чоловік повідомив абоненту, що зафіксовано спробу стороннього втручання у його банківський рахунок, тому, для посилення захисту, необхідно провести певні операції за допомогою відомих власникові таємних даних. Тож заявник погодився на пропозицію та назвав співрозмовнику усі відомості щодо власного рахунку. Тільки згодом він виявив, що з його рахунку зникли кошти.

Схожа ситуація трапилась і з 23-річною житомирянкою. Після того, як вона повідомила таємні дані «працівнику банку», з її рахунку зникли 1849 гривень.

Відео дня

Нині за вказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, якою передбачено відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

 Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;

- уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон;

- якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані).

Пам’ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up