Безкарність вбивць провокує…

Безкарність вбивць провокує…

Навіть вдивляючись в обличчя Олега Ровкова на могильному постаменті, дуже важко сприйняти той факт, що вже немає в живих цього молодого чоловіка, що його донечка Кірочка більше не побачить свого тата, що назавжди попрощалися з ним дружина, батьки, рідні та близькі.

Важко збагнути, що від молодого, здорового, сповненого життєвої енергії, люблячого сім’янина залишилися лише холодний монумент на кладовищі та страшенне горе в його родині. Ще більше моторошно розуміти те, що вбили Олега в обідню пору, посеред вулиці, в центрі міста. А ще страшніше від того, що на його місці міг опинитися будь-хто.

Кожного разу, коли проходжу повз Київську, 88, це ріг Київської та Мазепи (Мануїльського), відчуваю все жахіття події, що сталася 31 березня 2018 року о 14 годині, коли група осіб нанесла тяжкі тілесні ушкодження 31-му річному Олегу Ровкову, який наступного дня, 1 квітня, внаслідок отриманих травм помер у лікарні. Нелюди били так, що Олегу не допомогли ні операція, ні реанімаційні заходи – лікарі були безсилі. Лише липи виступають німими свідками трагедії, бо саме біля них вбивали сина, чоловіка та батька. Вбивали жорстоко та цинічно, а причиною стала словесна суперечка біля каси маркету. Саме конфлікт Олега, який прийшов в магазин за пачкою сухариків, з касиркою (яка не захотіла його обслуговувати, оскільки вирішила на робочому місці влаштовувати особисте життя) перейшов у побоїще на вулиці, де коханець цієї продавщиці за допомогою кулаків та кастету вирішив провчити покупця. Саме безглуздість цієї ситуації є шокуючою та жахливою.

Відео дня

Внаслідок слідчих дій особу одного із вбивць було встановлено. Ним виявився Гаврилюк Владислав Вадимович, 08.10.1992 року народження, на той момент – вантажник цього магазину, який вже має шість (!!!) судимостей. Особу іншого вбивці слідчий Житомирського відділу поліції чомусь встановити не може. Даним слідчим було присвоєно кваліфікацію – частина 1 статті 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність). І зараз на основі цієї кваліфікації працівник прокуратури в рамках судового розгляду цієї справи вимагає для вбивці, Гаврилюка В. В., санкцію у вигляді трьох (!!!) років і восьми місяців позбавлення волі.

Чому «правоохоронці» не врахували те, що:

- це особливо небезпечний рецидив, оскільки обвинувачений Гаврилюк В. В. за 26 років свого життя вже шість (!!!) разів притягувався до кримінальної відповідальності;

- це відверте плюндрування законів суспільства, оскільки вбивство відбувалося вдень, в обідню пору, на прохожій частині центральної вулиці Житомира, Київської;

- побиття було скоєно в особливо жорстокій та цинічній формі, вбивці (їх було двоє – група осіб!!!) просто ЗАБИЛИ Олега Ровкова насмерть!!!

Злі язики стверджують, що Гаврилюк продав своє житло, щоб розрахуватися із «правоохоронцями». На жаль, у нас немає технічних можливостей перевірити цей факт. І чомусь слідчий не може знайти іншого вбивцю. Хоча прокурор вкотре направляє матеріали до Житомирського міського відділу поліції з орієнтуваннями і не отримує результату.

Окремо хочу додати, що Гаврилюка під час судового слідства захищала дуже дорогий адвокат. Звідки гроші у безробітного??? До нас періодично доходить інформація, що підсудний якимось чином причетний і до торгівлі наркотиками, хоча чітких доказів цього у нас ще немає. На мою думку, цією публікацією повинні зацікавитися СБУ та Служби внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури і Міністерства внутрішніх справ.

Батьки Олега Ровкова неодноразово зверталися до різних інстанцій за допомогою у своїй боротьбі за справедливість. Були візити до різних керівників поліції та прокуратури. Писалися листи на ім’я Президента України, Голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ. Але постійно приходили відписки, у яких сухою канцелярською мовою зазначено, що справа перебуває на розгляді в Корольовському районному суді міста Житомира, таким чином перекидаючи свою відповідальність по цій справі на суддю Янчук Ніну Петрівну.

А судове слухання триває вже рік. Щоразу під час чергового судового засідання батьки та рідні Олега Ровкова повинні спостерігати всю недосконалість нинішнього Кримінально-процесуального кодексу, а також повну імпотенцію правоохоронної системи. Чимало засідань переносилось, що затягує судовий процес на додаткові місяці. Для обвинуваченого Гаврилюка прокурор вимагає запобіжний захід для підсудного під час судового слідства – домашній арешт у нічний час, з 22-00 до 6-00. А особу іншого співучасника вбивства поліціянти не можуть встановити.

Важко уявити почуття близьких Олега Ровкова, коли вони постійно вимушені спостерігати, як спокійно розгулює вулицями його вбивця, як безтурботно п’є пиво, курить сигарети. Гаврилюка В. часто можна побачити біля кафе, барів та ігрових автоматів. Особисто я неодноразово, йдучи у справах, бачив підозрюваного, який розпивав спиртні напої вдень на лавці у дворі. Як на це можна дивитися спокійно???  Чи, може, варто чекати, поки Гаврилюк вчинить ще одне вбивство і лише тоді зможе сісти за грати???

А зараз варто лише сподіватися на совість та загострене відчуття професійного обов’язку судді Корольовського районного суду міста Житомира Янчук Ніни Петрівни. Сподіваюся, що справедливість у цій справі візьме верх і вбивці понесуть заслужену кару.

Але рідним Олега Ровкова його вже ніхто не верне….

Сергій Ткачук

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Елена Лысенко

    Ужас
  • Сергей Гаврилко

    Откупился вот и весь разговор.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up