Бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство дружини «світить» довічне ув’язнення

Бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство дружини «світить» довічне ув’язнення

Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, яких підозрюють у вчиненні вимагання та умисного вбивства з корисливих мотивів за попередньою змовою 29-річної жінки.

Про це повідомив керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар.

Очільник місцевої прокуратури, під процесуальним керівництвом якої проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні зауважив, що обвинувальний акт складено на підставі законно здобутих беззаперечних доказів. «Зокрема, серед таких - офіційні висновки низки судових експертиз, одержаних органом досудового слідства та долучених до матеріалів кримінального провадження», - констатував Вадим Кожухар.

Прокурор уточнив, що йдеться про жорстоке вбивство, скоєне у Бердичеві у січні цього року, яке викликало значний резонанс серед місцевих жителів. Установлено, що 28 - річний чоловік та його рідна 31 - річна сестра, дізнавшись, що дружина одержала значну суму грошей від родича, почали їх вимагати. У зв’язку з цим між жінкою та співучасниками стався конфлікт, під час якого у чоловіка та його сестри виник умисел заподіяти потерпілій смерть, який вони реалізували, убивши її.  

Відео дня

Керівник місцевої прокуратури додав, що обурені таким зухвалим та жорстоким вбивством рідні і знайомі потерпілої вимагали від правоохоронців швидкого розслідування, вдаючись до пікетування доріг тощо. «Однак закон передбачає, що до кожного учасника кримінального провадження має бути застосована належна правова процедура, а тому розслідування повинно бути не лише швидким, а й повним та всебічним», - резюмував Вадим Кожухар.

Також слід зауважити, що прокурор у своїй діяльності керується виключно законом. Втручання у будь-якій формі у здійснення прокурором своїх службових повноважень є неприпустимим.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 189 (вимагання, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та п.6, п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) КК України скеровано до Бердичівського міськрайонного суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме Бердичівська місцева прокуратура.

Додатково: санкція суворішої – статті 115 КК України передбачає покарання - зокрема, позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.                                             

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up