Багатий "врожай": на Житомирщині поліцейські вилучили у бурштинокопачів 13 мотопомп

Багатий "врожай": на Житомирщині поліцейські вилучили у бурштинокопачів 13 мотопомп

У вівторок, 10 травня, рейдові групи поліцейських Управлінь захисту економіки в області та превентивної діяльності ГУНП Житомирщини затримали 4 осіб, які займались незаконним промислом. Також вилучено 3 автомобілі, 13 мотопомп та інше обладнання і пристосування для видобутку, а також кілограм бурштину. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

Автомобіль «УАЗ» поліцейські зупинили близько 17.00 у лісовому масиві поблизу с. Хмелівки. Під час огляду в авто було виявлено дві мотопомпи та супутнє приладдя: пожежні рукави, стержні, забірник і т.п. За кермом автівки перебував 28-річний молодик з Рівенщини, якого разом із транспортним засобом було доставлено до Олевського відділення для з’ясування усіх обставин.

 

Менше ніж за годину поблизу с. Хмелівки поліцейські зупинили ще один автомобіль, цього разу ВАЗ. Його водій, 26-річний житель Новоград-Волинського району, також транспортував мотопомпу та пристосування для видобутку бурштину. Відтак замість копальні чоловік поїхав до відділення поліції.

Відео дня

Уже близько півночі рейдувальники зафіксували ще кілька фактів видобутку сонячного каменю.

У лісовому масиві, поблизу с. Андріївки, поліцейські затримали двох чоловіків, які уже налагодили процес видобутку за допомогою мотопомп та розмивання грунту. У них також вилучили обладнання та кілограм бурштину. Один з них з Рівенщини, інший – житель м. Малина.

Під час подальших заходів поліцейські у цьому ж масиві виявили ще 6 мотопомп, сотні метрів пожежних рукавів та супутні пристосування, поспіхом залишені напризволяще копальниками після появи правоохоронців.

Відтак на місцях подій поліцейські зафіксували усі обставини та вилучили знаряддя: 11 мотопомп, 2 автомобілі, більше двох сотень метрів пожежних рукавів, водозабірники, штирі та інше.

Затриманих разом із вилученим було доставлено до відділення поліції. За кожним із фактів розпочато кримінальні провадження за ст.15, ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up