11-річну втікачку з Великих Кошарищ поліцейські розшукали у Києві

11-річну втікачку з Великих Кошарищ поліцейські розшукали у Києві

Дівчинку, яка гуляла сама, помітили в Києві столичні правоохоронці.

9 жовтня увечері до поліції звернулась жителька с. Великих Кошарищ та повідомила про зникнення доньки, - повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області. Поліцейські, розбираючись в обставинах події, встановили маршрут руху дівчини та місце перебування. Нині ювенальні інспектори працюють з нею та батьками, аби упередити подібні мандрівки надалі.

Повідомлення про подію надійшло близько 20:00. Під час перевірки інформації поліцейські з’ясували, що дівчина пішла з дому ще о 12:00 нібито на день народження подруги. Однак, як згодом дізнались батьки,  свято перенесли на інший день, а от де поділась їх донька, було не зрозуміло.

Поліцейські встановили, що дівчина поїхала до м. Житомира і провела кілька годин у розважальному комплексі. А ближче до вечора вирішила відвідати ще й столицю.

Відео дня

На 11-річну дитину, яку ніхто не супроводжував і не зустрічав, дорослі не звернули увагу і вона маршрутним автобусом самостійно у пошуках нових розваг дісталась Києва. 

У ході першочергових заходів орієнтування з прикметами дівчини поліцейські  розіслали колегам не лише сусідніх районів Житомирщини, а й областей. Відтак  уранці 10 жовтня на одній з вулиць міста її помітили столичні патрульні. Під час розмови дівчина не відразу розповіла правду про свої мандри, чим і викликала обґрунтовані підозри. Відтак під час перевірки поліцейські встановили її особу і сповістили житомирських колег про знайду.

Оперативники Житомирського районного відділу спільно з матір’ю дівчини забрали її зі столиці та доставили додому.

Наразі з родиною працюють ювенальні інспектори відділу, роз’яснюючи наслідки подібних вчинків та необхідність належного контролю за підлітками, аби убезпечити їх життя та здоров’я.

Загалом, як розповіли у відділі ювенальної превенції УПД ГУНП Житомирщини, за минулий тиждень поліцейські повернули додому 8 дітей, які за тих чи інших обставин залишали місця проживання.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up