Українські кіборги на великому екрані

Українські кіборги на великому екрані
В Житомирі в кінотеатрі «Україна» відбулась прем’єра фільму «Добровольці Божої чоти» Це документальна стрічка про захисників Донецького аеропорту. Як створювалось нове українське кіно у творців і героїв картини дізнавались журналісти газети «20 хвилин».

Презентувати стрічку в Житомир приїхав один з двох режисерів Леонід Кантер.

 – Зараз відбуваються прем’єрні покази фільму по всій Україні. Я приїхав в Житомир, а мій колега Іван Ясній демонструє картину на західній Україні, – пояснив Леонід Кантер.

Героїв до своєї нової стрічки режисери шукали не довго.

Відео дня

– Зізнаюсь, мене вразили хлопці з Добровольчого українського корпусу. Їх ставлення один до одного не схожі на те, що зазвичай звик бачити. На шикуванні вони знімають капелюхи і моляться. Це люди, які за покликом серця, а не за наказом командирів пішли боронити рідну землю, – продовжує режисер.

«Добровольці Божої чоти» це правдива історія про оборону Донецького летовища. Якщо ви очікуєте побачити бойовик з видовищними батальними сценами, то мушу вас розчарувати, цього тут немає. Натомість ви порините в жорстокі військові будні без прикрас, де щохвилини лунають постріли, рвуться снаряди, гинуть бійці і мирні мешканці. Рятуючи свого пораненого друга, гине один з захисників донецького аеропорту. І камера пірнає в підвал за пораненим бійцем, і в напівтемряві фокусується на крапельниці, з якої стікають останні в його житті ліки. А далі знову бій. Загиблих інколи знаходять за допомогою мобільних телефонів. Бо під завалами не видно тіл, та чутно, як телефонує мама чи дружина.

– Не скажу що зйомку були легкими, та коли ти постійно знаходишся там, то у вирі подій не відчуваєш втоми. А ось монтувати було складніше. Ця робота виснажує психологічно, – говорить Леонід Кантер.

На прем’єрі фільму вільних місць не було. Охочі подивитись кінострічку сідали прямо на сходах, а найбільш креативні принесли диванчики з фойє і зробили ще один імпровізований ряд.

Презентацію відвідали і деякі з героїв фільму.

– Це мій побратим «Ярий», він витяг мене пораненого з аеропорту, – розповідає боєць з позивним «Чуб». – Психологічно фільм дуже важкий, але такі картини сьогодні потрібні, бо багато хто і досі не розуміє, що в країні точиться справжня війна.

 – Режисери Леонід та Іван справжні «кіборги», – додає «Ярий». – Заради цих переконливих документальних кадрів вони також ризикували життям.

Ті, хто не потрапив на прем’єру кінострічки «Добровольці Божої чоти, можуть подивитися фільм в кінопалаці «Україна» з 12 по 18 березня.

Дар’я Гончарова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up