Показ фільму «Аеропорт», на який мав завітати боєць АТО Кузьміних, перенесли

Показ фільму «Аеропорт», на який мав завітати боєць АТО Кузьміних, перенесли
Показ фільму «Аеропорт» перенесено із п’ятниці на наступний тиждень. Показ відбудеться на початку червня у кінотеатрі "Україна". Вхід вільний.

Перед сеансом до глядачів звернуться Олег Кузьміних, легендарний підполковник, та Сергій Машковський, голова Житомирської обласної державної адміністрації. Про точну дату і час, коли можна буде не лише подивитися фільм, а й поспілкуватися із командиром кіборгів, поінформуємо додатково.

Стрічку "Аеропорт" створено на базі відеоматеріалів, відзнятих військовими журналістами. Вона розповідає про один день із восьмимісячного захисту українськими  бійцями Донецького аеропорту.

Для житомирян  ця тема особливо близька. Адже там воювали бійці 95-ої окремої аеромобільної бригади. За офіційними даними в боях за Донецький аеропорт загинуло 10 бійців цього військового підрозділу.

Відео дня

Бій за аеропорт, який був стратегічно важливим об’єктом,  розпочався 26 травня 2014 року і тривав 242 дні. З початку жовтня операцією на полі бою керував  полковник військ спецпризначення з позивним «Редут».

В основу сюжету фільму покладено розповіді «Редута» і його товаришів – бійців, волонтерів, журналістів. Важко залишатися байдужим до цих свідчень, сказаних простими словами про величний подвиг українців. Він вразив навіть противників. Це вони, вражені стійкістю та мужністю наших захисників, назвали їх «кіборгами».

Документальний фільм «Аеропорт» створено за ініціативи Адміністрації Президента України, на замовлення Міністерства Оборони України і за участю Українського Кризового Медіа Центру.

За повідомленням Житомирської ОДА

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up