"Житомиртеплокомуненерго" заявило про намір підвищити тарифи на тепло: для населення - на 6%, для організацій - на 103 %

"Житомиртеплокомуненерго" заявило про намір підвищити тарифи на тепло: для населення - на 6%, для організацій - на 103 %

У Житомирі мають намір переглянути тарифи на тепло.

Оголошення про намір перегляду розміру тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії для всіх груп споживачів розмістилона своєму офіційному сайті КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради.

Як зазначено в оголошенні, у діючих на сьогодні тарифах, затверджених 1 січня 2021 року рішенням виконкому, враховувалась ціна на природний газ для населення в розмірі 7505 грн/тис. куб. м, для бюджетних та релігійних організацій – 7907,26 грн/тис. куб. м.

У нових тарифах закладається така ціна на газ: для населення – 7999,91 грн/тис. куб. м, що (+ 6 %), для бюджетних та релігійних організацій – 16066,77 грн/тис. куб. м (+103%).

Відео дня

Оскільки питома вага природного газу в собівартості складає 65 %, то це є одним з основних факторів збільшення тарифів для всіх споживачів, - роз'яснюється в документі.

Нагадаємо, раніше перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко заявляла, що на Житомирщині тарифи на тепло підвищуватися не будуть.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up