Житомирські ЖЕКи стануть «дорожчими»

Житомирські ЖЕКи стануть «дорожчими»

Для 16 житомирських ЖЕКів 2 серпня міськвиконком затвердив нові тарифи.

 

За словами директора департаменту економічного розвитку Миколи Костриці, об’єктивними факторами зростання тарифів є зростання заробітної плати на 132,2 %, підвищення на майже 70 % електроенергії, минулорічна інфляція, яка склала 12, 4%.

«Якщо говорити про середнє зростання у відсотках, то воно коливається від 25 до 112 %. Середнє зростання в гривнях – від 82 копійок до 2 гривень (це по відомчим будинкам “Атмашбуду”, де тарифи давно не переглядалися)», – зазначив Микола Костриця.

Проекти рішення були направлені на погодження до Антимонопольного комітету, зауваження якого включили до кожного проекту як окремі пункти.

Відео дня

«Складати акти виконаних послуг (робіт) з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій окремо за кожним будинком по кожній з складових переліку послуг з утримання будинків в споруд та прибудинкових територій. У рік проведення поточного ремонту складати комісією перелік робіт, кошторис та акти приймання робіт з поточного ремонту і відповідно до вимог Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2006 №76», – зазначається у зауваженні Житомирського обласного територіального відділення АМКУ.

Заступник міського голови Олександр Фещенко пояснив:

«Зараз ми встановлюємо плановий тариф. Це не означає, що він обов'язково буде таким у кожному будинку. Цим пунктом ми передбачаємо фактичне надання послуг, яке буде висвітлюватись щомісячно по кожному окремому будинку. Якщо послуга з якихось причин не надавалася або перенесена на наступний місяць – вона не включається в тариф за місяць, – обіцяє Олександр Фещенко. – Ми зараз робимо такий метод контролю, який буде фактично контролювати надання послуг по кожному будинку, по кожній послузі».

Очільник Житомира Сергій Сухомлин визнав, що рішення такого плану, як підняття тарифів – це непопулярне рішення, але виконком повинен прийняти це рішення. В іншому випадку – приватні ЖЕКи можуть звернутися до суду і встановити нові тарифи.

«У Житомирі 51% мешканців отримують субсидії. Половина цих тарифів покривається субсидіями, які надає держава. Підняття тарифів – це непопулярне рішення. Вже є проект рішення про скорочення кількості ЖЕКів», – повідомив Сергій Сухомлин.

Нові тарифи встановлені для наступних комунальних ЖЕКів: №№1, 5, 6, 9, 11, 13, 14, 15, 16. Також змінені тарифи для 7 приватних ЖЕКів: ТОВ «Керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир», «ВЖРЕП №4», «ВЖРЕП №8», «АММОНН», ДП «Металіст» ВАТ «Атмашбуд», ДП «Промжитлобуд» фірми «Житомирінвест», «Будзамовник».

Окрему увагу звернули на приватний ЖЕК «АММОНН», який обслуговує будинки в центрі міста, біля майдану Соборного.

«Дуже багато скарг на це підприємство. Треба приймати рішення протягом місяця, можливо, розривати угоду і передати цю територію нашому комунальному підприємству», – звернувся Сергій Сухомлин до свого заступника з питань ЖКГ Олександра Фещенка під час прийняття рішення щодо ПП «АММОНН».

Анастасія Кузьмич

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up