Житомирська обласна рада схвалила бюджет на 2018 рік

Житомирська обласна рада схвалила бюджет на 2018 рік

У четвер, 21 листопада, депутати обласної ради прийняли головний фінансовий документ області — бюджет на 2018 рік.

 

Про особливості бюджету Житомирської області на 2018 рік розповів голова обласної ради Володимир Ширма.

«Зараз у нас нове, що вищі навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації будуть фінансуватися з обласного бюджету, це додатково шість коледжів. Це вперше, до цього не було такого. Ще нове це – дороги, було багато дискусій навколо цього питання, їх передають на обласну державну адміністрацію. Це 7 тисяч км доріг, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з обласного бюджету, а це понад 600 млн грн. Зрозуміло, що обласний бюджет в першу чергу має профінансувати свої обласні програми, які ми прийняли, до яких внесли зміни: це і «чорнобильське» питання, АТОшні питання, фізкультура, спорт, література і таке інше. Більше 25 програм на загальну суму 822 млн грн. Один з пріорітетних напрямків: ми збільшуємо фінансування на фізичну культуру і спорт, розуміємо, що цю галузь потрібно розвивати, щоб потім менше людей зверталось до лікарень. Фінансування у цій галузі збільшується майже на 30%, передбачено 61 млн грн. Збільшується фінансування на всі напрямки: на освіту, на охорону здоров’я, на соціальних захист, на культуру», - сказав Володимир Ширма.

Також у коментарі журналістам голова обласної ради повідомив, що збільшено суму коштів депутатам для надання матеріальної допомоги незахищеним верствам населення.

Відео дня

«Депутатам обласної ради для надання разової грошової допомоги для незахищених верств населення передбачено по 100 тисяч гривень на кожного. Загалом на забезпечення депутатської діяльності в бюджеті 2018 року закладено 9 млн грн», - зазначив Володимир Ширма.

Загальний обсяг обласного бюджету на наступний рік становить 8,8 млрд грн, що на 2,6 млрд грн більше в порівняні з 2017 роком. Загальний фонд складає понад 8 млрд грн або на 33% більше минулого року. З цієї суми власні доходи становлять 880 млн грн, решта суми – трансфери з державного бюджету.

Видатки обласного бюджету становитимуть 8 млрд 797 млн грн. Галузь освіти планується профінансувати на 712,8 млн грн, що на 174,6 млн грн більше у порівняні з 2017 роком. На галузь охорони здоров’я буде спрямовано 926,4 млн грн. А це на 122,1 млн грн більше затверджених видатків на 2017 рік.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up